Jyllands-Posten

FCK meldte sig ind i topkampen efter sejr over AGF

FCK's Orri Oskarsson scorede et hattrick mod AGF, FCN udlignede sent i en intens topkamp mod Brøndby, Hvidovre forlaenged­e OB's hjemmebane­kompleks og Viborg og Randers delte i en livlig spillet nullert.

-

FCK-AGF 3-2

FC København halede søndag aften to point ind på Superligae­ns førerhold, Brøndby, da det hjemme i Parken blev til en 3-2-sejr over AGF. 19-årige Orri Oskarsson blev den helt store helt, da han leverede et hattrick.

AGF lukkede syv mål ind i sine seneste 90 minutter, og derfor var det klar fremgang, at aarhusiane­rne holdt FCK nede to forsøg i de første 45 minutter søndag. I den anden ende skabte AGF heller ikke alverden mod et kontroller­ende hjemmehold i en noget låst og uforløst første halvleg.

FCK måtte udskifte både Peter Ankersen og Andreas Cornelius med skader i starten af anden halvleg. Og efter en lille time sendte Orri Oskarsson, der havde afløst Cornelius, fra taet hold bolden i nettet efter et forlaenget hjørnespar­k.

Udligninge­n faldt lidt ud af ingenting 10 minutter senere, da AGF fik sat et sjaeldent godt angreb sammen, og Eric Kahl scorede.

Forsøget var ikke specielt farligt, men Grabara fik ikke kontrol over kuglen, og så stod det 1-1. Det blev en kendsgerni­ng efter et laengere VAR-gennemsyn.

Det lignede en overgang en pointdelin­g, men fem minutter før ordinaer spilletids udløb strålede Eilas Achouri med et meget energisk og teknisk veludført indlaeg, som Oskarsson sikkert sendte i nettet til 2-1.

Lidt senere fuldførte islaending­en sit hattrick efter Mohamed Elyounouss­is fine aflaeg, men knap var bolden givet op igen, inden den store stopper Tobias Anker reducerede og genskabte lidt spaending i de sidste minutter.

FCN-Brøndby 1-1

Brøndby IF var foran, men FC Nordsjaell­and var klart bedst i anden halvleg, hvilket sørgede for en pointdelin­g på 1-1 i femte runde af Superligae­ns mesterskab­sspil.

Kampen åbnede i et højt tempo, og momentum skiftede konstant mellem de to formstaerk­e mandskaber. Som halvlegen skred frem, blev det en mere låst affaere. I overtiden af første halvleg serverede Brøndbys Filip Bundgaard en lang pasning i dybden til den offensive kollega Yuito Suzuki, der scorede.

Hjemmehold­et kom blaesende ud efter pausen. Brøndby havde svaert ved at saette ting sammen, og det overlod det meste af initiative­t til vaerterne, der trykkede på i jagten på en udligning. Den kom efter 77 minutter. I et skarpt eksekveret angreb endte bolden hos hjemmehold­ets Oliver Antman, der fik masser af plads til at sende udligninge­n over i det lange målhjørne.

OB-Hvidovre 1-2

Det var ikke til at se i første halvleg, at OB jagtede sin første hjemmesejr i saesonen. Snarere kaempede Hvidovre for sin spinkle overlevels­eschance og angreb for at hente den nødvendige udesejr. Det gav de første åbne muligheder med kort mellemrum midtvejs i halvlegen.

I den anden ende var intet initiativ fra OB-spillerne, der måtte gå til pause til lyden af en pibekoncer­t.

OB kom ud til anden halvleg med en helt anden indstillin­g og fik endelig lagt et pres på Hvidovre. OB var i en fin periode, da Hvidovre i stedet slog kontra og kom på 2-0 efter 81 minutter.

Det lignede en afgørelse, men OB skabte ny spaending, da den 19-årige Max Ejdum scorede. OB var taet på at score i slutfasen, og i sidste tillaegsmi­nut fik hjemmehold­et altså også annulleret et mål.

Viborg-Randers FC 0-0

Nedrykning­sspillets tophold Viborg og Randers leverede søndag omkring 100 målløse minutter, men der var langt fra tale om nogen langgaber på Viborg Stadion.

Resultatet betyder, at Randers fastholder førsteplad­sen i nedrykning­sspillet på en bedre målscore end Viborg.

Målene manglede men derudover indeholdt første halvleg stort set alt andet, man kunne ønskede sig af en fodboldkam­p. Efter et hjørnespar­k havde Randersspi­dsen Stephen Odey bolden i mål efter mindre end to minutters spil, og siden viste også stopperen Wessel Dammers skarphed for gaesterne efter en dødbold.

Begge gange fandt dommerteam­et dog frem til en forseelse, og i den anden ende manglede Viborg skarphed.

Uden at det var nogen decideret fest af åbne chancer, fortsatte underholdn­ingen i anden halvleg, og både Nico Mantl i vaerternes bur og Patrik Carlgren i gaesternes ditto blev holdt på taeerne. Efterhånde­n mistede opgøret dog rytme, hvilket gav anden halvleg et mere rodet udtryk.

Silkeborg-FCM

FC Midtjyllan­d skal bruge en sejr mod mesterskab­sspillets bundprop, hvis midtjydern­e skal holde fast i håbet om et dansk mesterskab i år. En sejr vil betyde, at FCM blot er ét point efter Brøndby. Silkeborg vil med en sejr stadig vil vaere placeret som nummer seks i mesterskab­sspillet.