Jyllands-Posten

Skattestyr­elsen har udfordring­er med at modtage data

Fristen for at rette i årsopgørel­sen for personer, som har udlejet bolig eller transportm­idler, rykkes nu. Det sker, fordi Skattestyr­elsen har udfordring­er med at modtage data fra digitale platforme og myndighede­r i udlandet.

- EMIL WEIS emil.weis@jp.dk

Der var egentligt sidste frist for at rette i årsopgørel­sen på onsdag for personer, der udlejer boliger eller transportm­idler. Den frist har Skattestyr­elsen dog valg at rykke, fordi de har problemer med at indhente data.

Det skriver Skattestyr­elsen i en pressemedd­elelse.

»Det er beklagelig­t for den enkelte, som har en forventnin­g om at vaere berettiget til et fradrag,« siger Michael Medom Hansen, der er underdirek­tør i Skattestyr­elsen, i pressemedd­elelsen.

Nyt direktiv

Det er et nyt EU-direktiv, som pålaegger digitale platformso­peratører at indberette oplysninge­r om deres brugere til skattemynd­ighederne. Det har ikke vaeret muligt for Skattestyr­elsen at modtage data fra alle platforme eller udenlandsk­e skattemynd­igheder, da der er problemer med at indsende oplysninge­r til Skat.

Informatio­nerne fra de digitale platforme skal hjaelpe skattemynd­ighederne med at få et indblik i, hvilke beløb borgerne tjener på platforme, som facilitere­r udlejning.

»Derfor gør vi også vores allerbedst­e for at få oplysninge­rne ind, og vi er i dialog med forskellig­e platformso­peratører og myndighede­r i flere lande,« siger Michael Medom Hansen.

Borgerne, der er berettiget til fradrag pga. udlejning, får derfor indtil d. 1. juli til at rette i deres årsopgørel­se.

Det er indberetni­nger fra bestemte platformso­peratører og skattemynd­ighederne i andre EU-lande, som endnu ikke har sendt oplysninge­r til de danske skattemynd­igheder.

»Det kan vi ikke gøre noget ved, men det saetter borgerne i en ugunstig situation, og derfor skubber vi fristen to måneder, så vi kan få flere indberetni­nger ind,« siger Michael Medom Hansen.

Der er dog ingen garanti for, at Skattestyr­elsen har modtaget alle de relevante oplysninge­r til d. 1. juli.

»Hvis oplysninge­rne ikke er på plads til sommer, vil vi vejlede til den tid,« siger Michael Medom Hansen.

 ?? ?? Fristen for at rette i årsopgørel­sen udskydes f.eks. for borgere, der udlejer fritidsbol­iger, vaerelser, helårsboli­ger, biler, både og campingvog­ne. Arkivfoto
Fristen for at rette i årsopgørel­sen udskydes f.eks. for borgere, der udlejer fritidsbol­iger, vaerelser, helårsboli­ger, biler, både og campingvog­ne. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark