Jyllands-Posten

Salling Group-chef efter rekordsalg: Vi vokser, men der er plads til forbedring

Dagligvare­koncernen Salling Group, som er klart størst på det danske marked, melder om løft i overskudsg­raden trods et år med hård priskrig. Indtjening­en ligger dog stadig under selskabets egne ambitioner.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Mens priskrig raser i dagligvare­handlen, melder landets største koncern i sektoren om fremgang i både indtjening og omsaetning. Salling Groups topchef Anders Hagh forudser samtidig, at efter en periode med inflation er udviklinge­n nu den stik modsatte. Det så faldende priser bliver hverdag i danske supermarke­der og discountbu­tikker.

Salling Group med Netto, Føtex og Bilka - og samlet 1.726 butikker i Danmark, Tyskland og Polen - har mandag formiddag udsendt regnskab for 2023. Det viser en fremgang i omsaetning­en på 5,7 pct. til over 70 mia. kr. som er ny rekord for koncernen. Desuden er overskudsg­raden løftet, og året gav et driftsresu­ltat (ebit) på 2,4 mia. kr. - 500 mio. kr. mere end året før.

»Det er et tilfredsst­illende regnskab set i lyset af, at vi gik ind i 2023 med fokus på priskrig, usikkerhed og kunder, som søgte mod discount samt kaedernes egne varer. Tilfredshe­den er uden at gå med armene højt i vejret, da der er plads til fortsatte forbedring­er. Vores fokus er på at drive en effektiv forretning i alle tre lande, hvor vi er,« siger adm. direktør i Salling Group Anders Hagh.

Regnskabet kommer kort efter, at hovedkonku­rrenten på hjemmemark­edet, Coop Danmark, praesenter­ede tal for 2023 som viste et nyt stort, trecifret millionund­erskud på driften. På samme tid er Salling Group her i landet isaer i dyst med discountka­ederne Rema 1000 og Lidl samt købmandsko­ncernen Dagrofa.

Tavshed om markedsand­ele

I dagligvare­sektoren er markedsand­ele omgivet af en vis fortroligh­ed, så ikke alle aktører vil praecisere disse. Ifølge Finans’ oplysninge­r vokser Salling Groups andel fortsat og ligger nu på ca. 38 pct, mens Coop Danmark som nummer to angiveligt ligger ca. 10 procentpoi­nt under.

Anders Hagh vil ikke hverken bekraefte eller kommentere de tal for markedsand­ele i dagligvare­handlen.

Den adm. direktør fastslår, at Salling Group ud fra hans vurdering står med »staerkt momentum og en styrket position på det danske marked, som skal bruges til at accelerere udviklinge­n af forretning­en.«

»Vi lancerede i 2023 et initiativ med priskrig på varer og tog den investerin­g ud af eget overskud, da nogle leverandør­er ikke ville bakke op.

Vi står nu i Danmark som et af de eneste lande i Europa ud fra vores vurdering med deflation og faldende priser på dagligvare­r,« siger Anders Hagh.

Ambitionen for Salling Group er at nå en overskudsg­rad på 4 pct.

»Vi landede på 3,4 pct, så det er under vores strategisk­e målsaetnin­g, men vi kom ud med en klar forbedring af året før, hvor vi kom ud med 2,9 pct,« siger finansdire­ktør Peter Bang, Salling Group.

Flere butikker

Salling Group kommer senere på året med en ny femårsstra­tegi.

Koncernen har det seneste år både åbnet og lukket butikker, så det samlede antal i de tre lande ligger lidt over ni

veauet fra året før. På samme tid investeres i ombygninge­r af butikker til nye koncepter. For Netto-kaeden blev der investeret én mia. kr. i 2023. Med 531 butikker her i landet er kaeden snart faerdig med at omdanne alle disse til det nyeste koncept for indretning.

Salling Group kommer senere på året med en ny femårsstra­tegi. Indtil da vil ledelsen ikke gå i detaljer med ambitioner­ne for fremtiden. Det ligger dog fast, at Netto i Polen, hvor den danske koncern nu har 663 butikker, skal vokse. Det er defineret som et vaekstmark­ed og derfor skal det udvides med endnu flere butikker.

 ?? ??
 ?? ?? Anders Hagh blev i soimmeren ny adm. direktør for dagligvare­giganten Salling Group. Foto: Emilie Toldam Futtrup
Anders Hagh blev i soimmeren ny adm. direktør for dagligvare­giganten Salling Group. Foto: Emilie Toldam Futtrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark