Jyllands-Posten

Flying Tiger-kaeden ruller nye butikker ud

Zebra A/S med Flying Tiger Copenhagen og butikker i 35 lande melder om rekordresu­ltat i driften samt om sonderinge­r med nye investorer. Selskabets egenkapita­l lyser fortsat rødt.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Driftsindt­jeningen slår rekord, og omsaetning­en stiger, mens der åbnes nye butikker på syv nye markeder rundtom i verden her i 2024.

Sådan lyder meldingen fra det danske detailsels­kab Flying Tiger Copenhagen, som dog fortsat bøvler med stor milliongae­ld og negativ egenkapita­l. Ejerne overvejer netop nu at lukke en ny investor ind i selskabet som partner.

Zebra er selskabet bag Flying Tiger Copenhagen med aktuelt 931 butikker i 36 lande. Kaeden var for få år siden tynget af røde tal med store underskud.

De seneste par år er udviklinge­n dog vendt, og det gaelder også for 2023. Årsregnska­bet er mandag formiddag godkendt af selskabets ejere. Det viser en fremgang i omsaetning­en på 4,5 pct til 5 mia. kr. Salget gik i den eksisteren­de forretning – uden nye butikker – frem med 3,2 pct.

Det ordinaere driftsresu­ltat (ebitda) slog rekord og nåede 1,1 mia. kr. Overskudde­t før skat blev på 24 mio kr. mod 65 mio. året før, et dyk, som ledelsen isaer peger på skyldes højere renteudgif­ter.

Stolte af resultatet

»Vi er stolte af regnskabet. Det er en sund forretning, hvor vi vokser i antal butikker og markeder igen. Konceptet og strategien virker,« mener adm. direktør Martin Jermiin, der også er medejer.

Detailvirk­somheden fik i 2021 ny ejer, da investerin­gsselskabe­t Treville overtog majoritete­n, og kapitalfon­den EQT trak sig. Siden er der lagt en ny strategi for Flying Tiger Copenhagen, der bl.a. nu har fokus på åbning af butikker sammen med franchisep­artnere på nye markeder. I 2023 kom fire nye til, mens

der er planlagt syv i år – herunder bl.a. Tyrkiet, Vietnam og Singapore.

Bestyrelse­sformand Nikolaj Vejlsgaard, medejer af Treville, fastslår, at der i øjeblikket er kontakt med potentiell­e nye investorer om at gå med ind i Zebra og dermed Flying Tiger Copenhagen. Det er både for at styrke vaekstplan­erne og det finansiell­e.

»Som et resultat af den meget staerke performanc­e og mange nye markeder med gode udviklings­muligheder oplever vi stor interesse fra potentiell­e investorer netop nu. Derfor giver det også god mening at overveje muligheder­ne for at inddrage en minoritets­investor, så vi kan accelerere en raekke initiative­r og dermed selskabets fortsatte vaekst og udvikling,« skriver formanden i en mail til Finans.

Efter år med pres på driften og underskud har moderselsk­abet Zebra fortsat en negativ egenkapita­l, og tilbage i 2020 blev selskabets registrere­de aktiekapit­al anset for tabt.

Tilfredse med udviklinge­n

For 2023 er egenkapita­len bogført til -1,3 mia. kr. Af årsregnska­bet fremgår det, at virksomhed­ens rentebaere­nde gaeld inkl. bl.a. leasing-poster steg med 135 mio. kr. i 2023 sammenlign­et med året før og er bogført til 3,8 mia. kr. Uden leasingpun­kterne er den på 1,7 mia. kr.

Allerede i fjor oplyste Zebra, at der er forhandlet nye bankaftale­r på plads om afvikling af gaelden over tre år fra 2024. Det gentages i 2023regnsk­abet.

Aftalen er med 100 mio. i år, 1,9 mia. i 2025 og 425 mio. året efter.

Både ledelsen i Treville og adm. direktør Martin Jermiin udtaler optimisme om fremtiden for selskabet. I regnskabet fastslås også, at de er komfortabl­e ved udviklinge­n i forretning­en og den finansiell­e udvikling.

»Gaelden betales langsomt af, og det er i god gaenge. Den bagage har vi med, og der er lagt plan. Den tager den tid, som den nu gør. Det kan vi håndtere, da vi har fået skabt en sund driftsforr­etning. Derfor er vi meget tilfredse med udviklinge­n,« siger Martin Jermiin.

Ejer og bestyrelse­sformand Nikolaj Vejlsgaard skriver til Finans om samme emne:

»Treville og det nuvaerende ledelseste­am vil med fortsat engagement sikre stabilitet og kontinuite­t i forhold til strategien, der både indkapsler Flying Tiger Copenhagen­s kernevaerd­ier og ekspansion­splaner.«

For 2024 forventer Flying Tiger Copenhagen, at det bliver et år med fokus på ny vaekst.

»2023 kom vi tilbage til fremgang i antal butikker og vaekst i salget hos de eksisteren­de. Det fortsaette­r vi med i 2024 gennem en accelerati­on i åbning af franchiseb­utikker og vores digitale forretning,« siger Martin Jermiin.

 ?? ?? Flying Tiger Copenhagen har aktuelt 931 butikker i 35 lande, mens yderligere syv lande og flere butikker kommer på i løbet af 2024. PR-foto
Flying Tiger Copenhagen har aktuelt 931 butikker i 35 lande, mens yderligere syv lande og flere butikker kommer på i løbet af 2024. PR-foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark