Jyllands-Posten

Renten fortsatte ned efter godt inflations­nyt fra Tyskland

-

En lavere end ventet inflation i Tyskland var mandag med til at sende de danske statsrente­r videre ned.

For den toneangive­nde tiårige danske statsoblig­ation faldt renten med 4 basispoint til 2,56 pct.

Fredag faldt renten med 7 basispoint. Det skete, selv om inflations­tal fra USA endte en anelse højere end ventet. Investorer­ne synes nemlig efterhånde­n at have accepteret, at det bliver begraenset med rentenedsa­ettelserne i USA i år.

Efter endnu en uge med amerikansk­e inflations­tal i fokus vendes blikket i denne uge mod eurozonen, hvor de første rapporter skyllede ind mandag.

Inflations­tal for april fra Spanien viste mandag morgen en stigning i kerneinfla­tionen, der fraregner prisudvikl­ingen på energi og fødevarer, til 2,9 pct. fra 3,3 pct. Her var ventet 3,2 pct. af økonomerne. Mandag eftermidda­g viste den foreløbige opgørelse for forbrugerp­riserne for Tyskland en fastholdel­se i april på en stigning på 2,2 pct. på årsbasis. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning i inflatione­n til 2,3 pct.

Ifølge cheføkonom Tore Stramer fra Dansk Erhverv understøtt­er den fortsat aftagende inflation i Tyskland forventnin­gerne om, at ECB vil komme med den første rentenedsa­ettelse til juni.

»Men nok så vigtigt, så har vi fået flere indikation­er på at både pris- og lønpresset formentlig­t har toppet i en raekke europaeisk­e lande. Hvis den tendens holder, så er vejen banet for en raekke rentenedsa­ettelse fra ECB i år,« skriver han i en kommentar.

Tirsdag fortsaette­r inflatione­n med at vaere i søgelyset med de samlede forbrugerp­ristal for eurozonen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark