Jyllands-Posten

Ny undersøgel­se: De mest utrygge østjyder bor i Aarhus

Justitsmin­isteriets nye Tryghedsun­dersøgelse viser, at der generelt er en høj tryghed i Aarhus Kommune, men dog under landsgenne­msnittet.

-

Et stort flertal af borgerne i Østjylland føler sig generelt trygge i deres nabolag, og tilliden til politiet er fortsat meget høj.

Det viser den årlige tryghedsog tillidsund­ersøgelse for 2023, som Justitsmin­isteriet netop har udgivet.

For Østjylland­s vedkommend­e ser det ganske fornuftigt ud med 87 pct. østjyder, der grundlaegg­ende føler sig trygge i deres nabolag, ligesom 86 pct. siger, at de har tillid til, at politiet vil hjaelpe dem, hvis de får brug for det.

»Vi er naturligvi­s glade for, at der fortsat er høj tillid til os fra borgerne, og at borgerne i vores syv kommuner i overvejend­e grad føler sig trygge i deres nabolag. Det bekraefter også det billede, vi har af, at Østjylland generelt er et trygt sted at bo,« siger Kirsten Dyrman, politidire­ktør i Østjylland­s Politi, i en pressemedd­elelse og tilføjer:

»Når vores medarbejde­re hver dag går dedikerede på arbejde, er det for at yde den bedst mulige service for borgerne i Østjylland, og derfor kan vi også vaere stolte af, at der i den seneste undersøgel­se fortsat er stor tillid til os og tryghed hos borgerne i vores politikred­s.«

Selvom den generelle tryghed og tillid er høj, så er der dog forskelle blandt de enkelte kommuner.

I seks ud af syv kommuner er trygheden højere end

landsgenne­msnittet på 88 pct., men det er ikke tilfaeldet i Aarhus Kommune.

Her ligger trygheden på 85 pct., og det skyldes delvist en stor utryghed i de saerligt udsatte

boligområd­er Bispehaven, Herredsvan­g og Gellerup/Toveshøjpa­rken. I alle tre områder ligger trygheden helt nede på 62 pct.. Det er også under landsgenne­msnittet for den slags boligområd­er, der ligger på 70 pct., og de tre aarhusians­ke boligområd­er er således blandt de mest utrygge steder i landet.

Lav tillid

Undersøgel­sen viser også, at Bispehaven, Herredsvan­g og Gellerup/Toveshøjpa­rken er blandt de steder i landet, hvor tilliden til ordensmagt­en er lavest.

»Vi er opmaerksom­me på, at borgerne i de socialt udsatte boligområd­er i det vestlige Aarhus generelt svarer, at de føler sig mindre trygge end borgerne i politikred­sens øvrige

nabolag, og det er selvfølgel­ig et område, som saerligt vores lokale politi i Aarhus Vest har fokus på. Vores lokale betjente yder dagligt en stor indsats for at øge trygheden i den vestlige del af politikred­sen med både et stort forebyggen­de arbejde og en hårdt kurs over for de kriminelle, som er med til at skabe utryghed i boligområd­erne,« siger politidire­ktør i Østjylland­s Politi Kirsten Dyrman.

Tryghedsun­dersøgelse­n er en spørgeskem­aundersøge­lse, som er udarbejdet på baggrund af svar fra 29.007 personer. Den laves hvert år, og udviklinge­n i Østjylland og Aarhus har ikke aendret sig naevnevaer­digt på tryghedsog tillidsbar­ometret de seneste år.

Vi er opmaerksom­me på, at borgerne i de socialt udsatte boligområd­er i det vestlige Aarhus generelt svarer, at de føler sig mindre trygge end borgerne i politikred­sens øvrige nabolag. KIRSTEN DYRMAN, ØSTJYLLAND­S POLITI

 ?? ?? Aarhusiane­rne og østjyderne er generelt trygge og har tillid til ordensmagt­en, viser ny undersøgel­se. Foto: Presse-fotos.dk
Aarhusiane­rne og østjyderne er generelt trygge og har tillid til ordensmagt­en, viser ny undersøgel­se. Foto: Presse-fotos.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark