Jyllands-Posten

Rådmand vil stoppe: »Hverdagen er blevet mere udfordrend­e«

»Jeg har besluttet mig for ikke at stille op som spidskandi­dat i den kommende periode. Jeg vil fortsaette min rolle som partileder og som rådmand indtil periodens udløb,« skriver Rabih AzadAhmad på socialt medie.

- KIM SKOVRUP ANDERSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r kim.s.andersen@dinavis.dk

Rådmand for Kultur og Borgerserv­ice, Rabih Azad-Ahmad (RV), stopper som rådmand i forbindels­e med det kommende kommunalva­lg.

Det oplyser han på det sociale medie LinkedIn.

Her står der blandt andet: »Efter grundig overvejels­e har jeg truffet en svaer beslutning. Som mange af jer ved, har vores familie for nylig fået en ny tilføjelse, lille Adam, som kom til verden for tidligt og kraever al min opmaerksom­hed og omsorg. Med tre små børn derhjemme er hverdagen blevet mere udfordrend­e,« skriver han og fortsaette­r:

»Derfor har jeg besluttet mig for ikke at stille op som spidskandi­dat i den kommende periode. Jeg vil fortsaette min rolle som partileder og som rådmand indtil periodens udløb.«

Han forklarer, at det at stå i spidsen for et kandidat-team ville kraeve en indsats, som han ikke kan forpligte sig til samtidig med sit rådmandshv­erv.

»Jeg vil gerne udtrykke min dybfølte tak til alle dem, der har opfordret mig til at genopstill­e, og jeg er dybt rørt over jeres støtte og tillid. Jeg er dog nødt til at prioritere min familie, isaer Adam, på dette tidspunkt. Jeg vil fortsaette med at arbejde hårdt for at fremme radikale vaerdier og maerkesage­r, som jeg mener, aldrig har vaeret mere nødvendigt end nu. Dette er dog ikke som spidskandi­dat for kommende valgteam,« skriver han.

Jeg vil gerne udtrykke min dybfølte tak til alle dem, der har opfordret mig til at genopstill­e, og jeg er dybt rørt over jeres støtte og tillid. RABIH AZAD-AHMAD (RV), RÅDMAND FOR KULTUR OG BORGERSERV­ICE

Glad og stolt

Til avisen uddyber Rabih Azad-Ahmad sin beslutning:

»Jeg er glad og stolt over de resultater, jeg har vaeret med til at skabe i min tid. Da jeg stillede op som spidskandi­dat for De Radikale var jeg eneste medlem af byrådet. I dag er vi fire, der har vaeret gode til at samarbejde bredt,« siger han.

Han forklarer, at det har vaeret hårdt at få to børn i samme valgperiod­e - isaer når man får et for tidligt født barn, Adam, der i dag er 8 måneder. Derudover har rådmanden to døtre på snart 2 og 9 år.

»Det går fint med Adam, der er blevet udskrevet fra hospitalet. Han har fået konstatere­t astma, men det håber vi, han kommer over. Men ellers går det meget fint med ham,« siger lokalpolit­ikeren, som gik ind i politik i 2007 og har vaeret rådmand siden 2014.

Ved det seneste kommunalva­lg

fik partifaell­en Metin Lindved Aydin 2.861 stemmer mod Rabih Azad-Ahmads 2.153 stemmer.

»Lige nu kan jeg simpelthen ikke tage flere opgaver ind. Jeg vil fortsaette med at vaere politisk leder for partiet og fortsaette som rådmand perioden ud. Jeg kommer også til at stille op for De Radikale til naeste kommunalva­lg i november 2025, men jeg har ikke energi og tid til at stå i

spidsen for et valgteam,« siger han.

De Radikale i Aarhus har vaeret ramt af en intern magtkamp, hvor stemmeslug­er ved sidste valg, Metin Lindved Aydin, har meldt sig som spidskandi­dat til naeste års kommunalva­lg. Det har Bettina Nørkjaer Franch også, og det valg afgøres på søndag i Aarhus.

Kommer du til at pege på eller anbefale en af de to kandidater?

»Nej, det gør jeg ikke. Folk må selv vurdere, hvem de vil vaelge. Jeg synes, begge er aktive og dygtige kandidater,« siger Rabih Azad-Ahmad, der selv var ude i et kampvalg forud kommunalva­lget i 2021.

Her blev han udfordret af Eva Borchorst Mejnertz, som efter sit nederlag blev socialdemo­kratisk byrådsmedl­em.

 ?? ?? Rådmand for Kultur og Borgerserv­ice, Rabih Azad-Ahmad (RV).
Rådmand for Kultur og Borgerserv­ice, Rabih Azad-Ahmad (RV).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark