Jyllands-Posten

Kaempe AGF-gavlmaleri på vej: Vil ikke afsløre motivet - endnu

Den kendte Aarhuskuns­tner Eske Touborg skal male et stort hyldest-gavlmaleri i byen.

- ESKE TOUBORG, KUNSTNER

AGF er en staerk sammenhaen­gskraft i vor by. Ikke bare blandt aarhusiane­re, men også på tvaers af generation­er - fra vugge til grav, som tilhaenger­ne siger. Det skal det nye maleri vise.

Følelsen af faellesska­bet kommer nu på vaeggen i Aarhus, når byens første store AGF-gavlmaleri ser dagens lys i naeste måned - skabt af Eske Touborg.

På gavlen af bygningen med husnummer 124 - taet på Bruuns Galleri og Jaegergård­en - vil der således til maj materialis­ere sig et stort gavlmaleri som en hyldest til det sammenhold og faellesska­b, der omkranser AGF, skriver fodboldklu­bben i en pressemedd­elelse.

Sammenhaen­gskraft

Maleriets tema er, at fodbold samler generation­er, og det vil illustrere sammenkobl­ingen mellem byen, skoven, Kongelunde­n og AGF’s kommende nye hjemmebane.

»AGF er en staerk sammenhaen­gskraft i vor by. Ikke bare blandt aarhusiane­re, men også på tvaers af generation­er fra vugge til grav, som tilhaenger­ne siger. Det skal det nye maleri vise.«

»I maleriet er byens borgere og mangfoldig­heden i Aarhus i fokus, og de oplevelser fodbolden giver os som faellesska­b. Alle vil - i min optik kunne få en god oplevelse af at tage på Ceres Park og møde andre mennesker om og i noget, hvor man står sammen med Aarhus som faelles-naevneren,« fortaeller Eske Touborg, som endnu ikke vil afsløre motivet, inden det står helt faerdig på den store gavl i Jaegergård­sgade.

Det gør det den 17. maj. Inden da kan man fra den 13. maj følge tilblivels­en af maleriet, som vil blive malet mellem den 13. og 17. maj.

På den måde kan man løbende følge tilblivels­en af det nye store gavlmaleri.

Autodidakt kunstner

»Vi glaeder os meget til den 17. maj. Eske vil skabe motiv, der er en tidløs reference til sammenhold­et omkring AsGF og klubben, og ikke mindst en hyldest til det faellesska­b som flere generation­er i alle aldre har haft og har på Ceres Park,« siger adm. direktør i AGF, Jacob Nielsen om det nye gavlmaleri.

Kunstneren bag det kommende gavlmaleri i Aarhus, Eske Touborg er autodidakt kunstner, forfatter og projektled­er - uddannet fra Kaospilote­rne. Han er født og opvokset i Aarhus, hvor han står bag flere udsmykning­sopgaver og gavle i byen. Flere steder kan du bl.a. se hans maritime vaerker, men nu skal han altså prøve kraefter med at indfange kaerlighed­en til fodbold og faellesska­b.

 ?? ?? Kunstneren bag det kommende gavlmaleri i Aarhus, Eske Touborg er autodidakt kunstner, forfatter og projektled­er - uddannet fra Kaospilote­rne. Foto: AGF
Kunstneren bag det kommende gavlmaleri i Aarhus, Eske Touborg er autodidakt kunstner, forfatter og projektled­er - uddannet fra Kaospilote­rne. Foto: AGF
 ?? Eske Touborgs vaerk ved Strøget. Foto: Bente Tashmabi ??
Eske Touborgs vaerk ved Strøget. Foto: Bente Tashmabi

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark