Jyllands-Posten

UGENS VINDERE OG TABERE

- MORTEN BUNDGAARD Erhvervsre­daktør morten.bundgaard@finans.dk

NKT-formand

Due Olsen må vaere en lettet mand. For efter naesten to års tovtraekke­ri er det lykkedes at få godkendt salget af dattersels­kabet NKT Photonics. Myndighede­rne havde ellers dikteret et salgsforbu­d med en mysteriøs henvisning til nationens sikkerhed og mørkelagt sagen. Så nu kan NKT endelig indkassere 1,5 mia. kr.

Jens

Indtjening­sfesten er slut, hverdagen venter. Sådan lød det fra flere af landets bankdirekt­ører ved årets start. Men hos Nykredit lader hverdagen stadig vente på sig, for man skovler fortsat penge hjem. Onsdag kunne adm. direktør Michael Rasmussen således praesenter­e det største kvartalsov­erskud i finanshuse­ts historie. Hele 3,5 mia. kr. blev det til på bunden, og 2024 står til at blive et nyt rekordår for Nykredit.

I en tid med pres på privatøkon­omien kan stigende priser i supermarke­det virkelig få folk op i det røde felt. Det har Per Bank fået at maerke som topchef for Loblaw, der er endt i en regulaer shitstorm båret af folkelige protester, efter at den canadiske dagligvare­kaempe har øget sin indtjening i en periode med stigende priser.

Man tror, det er løgn, men ak. 4.000 kunder kommer til at betale i alt 12,4 mio. kr. i fratraedel­sesgodtgør­else til tidligere direktør for Farum Fjernvarme Nighat Kamal. Bestyrelse­n med formand Henrik Haugaard Pedersen i front har nemlig udstyret direktøren med en uopsigelig kontrakt i 10 år i tilfaelde af, at hun skulle miste sit job. Det er nu sket, millionern­e ruller, selvom aftalen trodser enhver rimelighed.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark