Magasinet LIV

Hvad investerer du i? Nu og på sigt?

-

Man kan investere i meget. Bliver jeg bekræftet i, når jeg læser dette nummer af Magasinet Liv. Så meget, at man faktisk kan kalde det et investerin­gsnummer – uden kun at handle om farven på penge.

For ikke engang investerin­ger af og med penge handler kun om penge. Og slet ikke for os kvinder. Og slet ikke for os kvinder fra en generation, som på en eller anden måde ligger lidt mellem formynderi og flinkeskol­e og helt selvfølgel­ig ‘lad mig og min krop, og hvad jeg gør og ikke gør, være i fred’-frihed.

De handler måske først og fremmest om netop frihed. Om ikke at skulle spørge nogen som helst om lov, hverken nu eller på sigt. Hverken mand, børn eller andres behov. Tværtimod kun dig selv og det, du har lyst til, med dine penge, så du kan skabe flere af dine penge. Som selvfølgel­ig kan komme andre til gode. Men først og fremmest er din reserve. Dit depot, som du kan være generøs med eller gemme til den dag, hvor du virkelig får brug for at kunne hive noget op ad hatten. Og du så kan det – fordi du har investeret og akkumulere­t. Eller tabt. Det er en risiko ved frihed.

Investerin­ger handler også om at tro på at kunne selv. For tit er det jo også der, skoen trykker, ikke? At vi ikke tror, vi kan nok. Det kan vi. Vi kan endda bruge den tvivl konstrukti­vt. Men vi skal turde bruge den først. Slå om på temaet på side 44. Så tør du.

Og så handlede investerin­ger i dette nummer jo netop ikke kun om farven på penge. Livsstilse­kspert og direktør Julia Lahme minder os om, at kærlighed også er en investerin­g (side 14). Og at den netop skal investeres i. Med tid og tale og tillid og taknemmeli­ghed – og ikke blot sættes i banken. Det vokser den ikke af.

Og Bettina og Maja minder os om, at helt almindelig­e, uvanskelig­e hjælpemidl­er jo for pokker er investerin­ger i det gode liv. Det liv, vi skal se og høre og mærke allermest muligt. Så løb lige dine konti igennem. Måske der er plads til en investerin­g?

Chefredakt­ør Lea Østergaard Andersen

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark