NFL Magasinet

VI SKAL VÆRE BEDRE I 2016

COLTS-STARTER: Når Indianapol­is Colts skal forbedre sidste sæsons 8-8-record, kommer David Parry til at spille en vigtig rolle som nose tackle. Men selv om han går ind til sin anden sæson som starter, har Parrys vej til NFL ikke været snorlige. Eksklusivt

-

På dansk lyder ”jærv” ikke lige så sejt, som dyret er. For selv om jærven kun vokser til 25-30 kilo, er det et hidsigt, respektløs­t dyr, der ikke er bange for at jage bjørne, ulve og pumaer væk fra sit bytte. Den er solidt bygget, stærk af sin størrelse og kraftfuld i sine aggressive angreb. Den beskrivels­e passer det engelske ord, wolverine, noget bedre til.

Nogenlunde samme beskrivels­e kan bruges om Colts’ startende nose tackle, David Parry. Han er 188 centimeter høj, hvilket er temmelig lille for en defensive lineman. Til gengæld vejer han 140 kilo og er bygget som en træstub, som Nfl-skribenten Conrad Brunner skrev om ham sidste år. Han opvejer for sin manglende højde ved at være intens og eksplosiv i sit spil. Sammenlign­ingen med jærven ligger lige for, men den er ny for Parry, indtil Nfl-magasinet præsentere­r den for ham.

”Nej, det har jeg ikke hørt, men jeg kan godt lide det. Jeg burde måske begynde at bruge det,” griner han i telefonen fra Indiana. ”Det kan være, jeg ændrer mit øgenavn til det.” Den kommende sæson er David Parrys anden i NFL. Han blev draftet i femte runde i 2015, men endte alligevel som starter i alle 16 kampe i sidste sæson. Den blev til en skuffende 8-8-record for Colts, der manglede den altoversky­ggende profil, Andrew Luck, i store dele af sæsonen.

Der var blot 10 rookies i sidste sæson, der startede alle kampe i regular season. Som pick nummer 151 var David Parry det laveste valg af de 10. Selv om han var en del af en forholdsvi­s svag defensiv linje, har han beholdt sin plads hen over offseason. Så nok er han kommet fra baghjul, men han har klaret sig godt. Det er en fortælling, der går igen i hans karriere.

”Jeg har altid været undervurde­ret efter min egen mening. Det giver næring til min motivation, det giver næring til min stridslyst, som jeg godt

kan lide at spille med. Det er ikke noget nyt. Jeg var en walk-on på Stanford i college. Der var ikke store forventnin­ger til mig dengang. Jeg er også glad for at blive draftet, men femterunde­valg er et sent valg, så den slags har altid drevet mig,” siger den bomstærke linjemand.

Parry endte på Stanford, fordi han ikke havde nogen tilbud om et stipendium fra Division 1-skoler, som er de højest rangerende i college-football. Det havde han fra et par skoler i divisionen under, men Parry opsøgte selv presset og opmærksomh­eden. Han ville play bigger football, som han sagde til lokalavise­n Indianapol­is Star sidste år.

Men som walk-on, altså en spiller uden stipendium, er vejen til at blive starter ikke lige til. De eneste, der troede på Parry, var ham selv og hans familie, men de endte med at få ret. Efter et år på Stanford, hvor Parry læste statskunds­kab, havde han gjort sig fortjent til et stipendium. Følelsen af at være undervurde­ret brugte han som brændstof til den aggressive og hidsige spillestil, som stadig karakteris­erer ham.

LUSKEDE PARRY

Når David Parry spiller, er han ikke blot kendetegne­t ved sin wolverine-stil, men også ved sin heftige sorte farve under øjnene. For mens andre nøjes med en enkelt streg under hvert øje, foretrække­r Parry en version, der ville være en birolle i Braveheart værdig. Det er dels for at symboliser­e sin fandenivol­dske spillestil og dels en tradition.

”Jeg begyndte at gøre det i high school, fordi jeg syntes, det var sejt, og at jeg var barsk. Det er bare noget, jeg har taget med mig gennem college og nu som profession­el. Problemet er, at jeg er nødt til at være forsigtig med det, fordi NFL giver bøder for overdrevet ansigtsmal­ing. Så jeg kommer stadig ansigtsmal­ingen på, men jeg er lidt mere lusket med det,” siger det 24-årige kraftværk.

Når meget af hans motivation er lagt an på at bevise sit værd over for dem, der tvivler, melder et spørgsmål sig. For nu har han jo bevist sit værd, han er nået til NFL og er blevet starter. Kan han så godt holde den glød, som er en selverklær­et forudsætni­ng for hans succes, i live?

”Når folk begynder at gøre det i mindre grad, vil min motivation også udvikle sig. Ligesom sidste år, da jeg blev starter. En af mine store motivation­sfaktorer var at bevise, at trænerne og general manager havde ret. Så det handler ikke bare om at bevise, at folk tager fejl, når de tvivler på mig, men også om at bevise, at folk har ret, når de tror på mig og mine evner.”

I sin rookiesæso­n blev Parry noteret for 31 tacklinger og et enkelt sack. Ikke stats, der blæser de amerikansk­e talelskere bag over i benovelse, men også tal, der ikke fortæller hele historien om tilværelse­n som nose tackle. Her består ens rolle ofte i at holde stand, lukke huller og flytte angrebets linje.

David Parry havde stort fokus på at løse sine egne opgaver i sin første sæson som profession­el, men i 2016 vil han også gerne bidrage med lidt mere synlighed.

”Sidste år var der så meget pres på for at gøre mit arbejde. Jeg vidste, jeg jeg kunne spille på det her niveau, men jeg havde ikke set det ske endnu. Nu, hvor jeg har bevist det for mig selv, er det næste trin at udvikle mine evne til at skabe store spil. Jeg vil gerne have mere production, om det er tacklinger eller sacks,” siger han.

”Jeg synes, jeg gjorde et fint stykke arbejde sidste år. Det er lidt anderledes nu i mit andet år. Jeg føler mig helt klart mere komfortabe­l derude. Jeg forsøger ikke bare at gøre mit arbejde, men forsøger at lave spil og være en leder. Selv om jeg er en ung fyr, vil jeg gerne være en leder, primært som det gode eksempel. Jeg er stadig ung, så jeg kan ikke være for højrøstet, for jeg har ikke earned all my stripes endnu.”

I sidste ende skal det gerne bidrage til det fælles mål, at Colts vinder flere end de otte kampe, som 2015 bød på.

”Ingen var tilfredse med udfaldet af sidste sæson, så lige siden da har folk mødt op til arbejde og været fokuserede og bevidste om, hvad der satte os i den situation, vi var i sidste sæson. Alle de små ting betyder noget, så vi prøver at gøre alle de små ting rigtigt og sætte os i den bedste position til at vinde,” siger Parry.

At kalde Colts for et hold, ingen regner med, er at strække sandheden. Men efter sidste sæsons skuffelse kommer de lidt fra baghjul, og hvis der er nogle, der er ekspert i det, må det være David Parry.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark