NFL Magasinet

5 BYER der er kommerciel­t attraktive og kan komme til at huse et Nfl-hold LAS VEGAS LONDON MEXICO CITY

TORONTO SAN ANTONIO Las Vegas er med sin store underholdn­ingsindust­ri og turistmagn­et er oplagt kandidat. Især efter, at Nfl-ejerne er begyndt at ændre deres konservati­ve holdning til gambling. Kan sagtens blive nyt hjem for Oakland Raiders, hvis det vise

-

vejen til Nevada og Las Vegas ligger ikke Mark Davis fjernt, og det kan meget være et skifte, der allerede bliver stemt igennem til klubejermø­det næste år, hvis finansieri­ngen er på plads.

ANDRE HOLD LURER I KULISSEN

Uanset hvilken vej San Diego Chargers og Oakland Raiders vælger at gå, vil der altid være mere interessan­te markeder for hold, der synes, at græsset er grønnere andetsteds. Især hvis det ender med, at der er stadigvæk plads til et ekstra hold på det nye stadion i Los Angeles.

Buffalo Bills fik i juni en venlig bemærkning fra NFL’S kommissær Roger Goodell om, at Bills er nødt til at finde en længerevar­ende løsning til det aldrende Ralph Wilson Stadium, der hører til blandt NFL’S ældste. Buffalo Bills blev solgt til Nhl-holdet Buffalo Sabres’ ejer Terry Pegula. Hele Pegula-familiens forretning­er har base i Buffalo- og New York-området, men Pegula kan lade sig friste af alternativ­e løsninger, hvis staten New York ikke er villige til at hjælpe med et nyt stadion, inden den nuværende lejekontra­kt med Ralph Wilson Stadium udløber i 2022.

NFL udvidede med to hold i 1995 – Carolina Panthers og Jacksonvil­le Jaguars. Det har vist sig, at begge hold har hørt til i den lidt tungere ende kommerciel­t. Derfor er holdene også hele tiden udsat for spekulatio­n om, de er de næste hold, der ønsker at flytte. Jacksonvil­le Jaguars er evig genstand for spekulatio­n især med den nuværende ejer Shahid Khan, der også har aktivitete­r i eksempelvi­s London med et ejerskab af fodboldklu­bben Fulham. Tre Nfl-hold er måske for meget for Florida, der i forvejen også huser flere store college-hold. Carolina Panthers har ikke travlt med at forlade Carolina. Ejer Jerry Richardson har tidligere raslet med sablen – og fået sin vilje. Richardson er med sine 80 år også blandt NFL’S ældste ejere, og derfor kan det være svært at spå om, hvad der skal ske med holdet i et lidt længere tidsperspe­ktiv.

Et tredje hold, der også kan få en hentydning fra NFL, er Detroit Lions. Holdet er stadigvæk ejet af bilfamilie­n Ford anført af matriarken Martha Ford, der skal have 91 lys i lagkagen næste gang. Holdet har faktisk et fint stadion, der er bygget i 2002, men selve byen Detroit kan blive et problem, hvis recessione­n og afindustri­aliseringe­n fortsætter med at ramme byen så hårdt. Derfor kan Detroit Lions ligesom resten af byen godt gå en lidt dyster fremtid i møde.

Amerikansk sport har mange holdflytni­nger, der har haft traumatisk­e og oprørslign­ende konsekvens­er for bysamfund og fans. Colts’ flytning fra Baltimore til Indianapol­is, og dengang Cleveland Browns blev til Baltimore Ravens, er et par af dem. Historien har dog også vist, at holdene har det med at komme igen eller tilbage. Det er efterhånde­n en naturlig del af spillet om NFL.

Den daværende direktør Joe Banner ville i 2014 drafte Teddy Bridgewate­r.

Han bestilte en rapport hos et uafhængigt analysefir­ma, der skulle gennemgå de mest interessan­te quarterbac­ks i årets draft, og rapporten gav Cleveland Browns den klare anbefaling at vælge den mindre spektakulæ­re men effektive og menneskeli­gt gennemsoli­de Bridgewate­r i foråret 2014.

GM Ray Farmer og ejer Jimmy Haslam ville det anderledes og tog Johnny Manziel, selvom advarselsl­amperne allerede dengang blinkede kraftigt og historiern­e om Texas-qb’ens hang til vilde fester havde gjort ham landskendt.

I dag frygter Johnny Manziels far for sønnens liv på grund af det, der ligner et alvorligt stof- og alkoholmis­brug for rullende mobilkamer­aer, og Cleveland Browns er begyndt forfra med data- og Moneyball-legenden Paul Depodesta som strategisk hjerne og den Harvard-uddannede jurist Sashi Brown som general manager.

Alex Mack, Tashaun Gypson, Travis Benjamin, Craig Robertson, Randy Starks, Jim Dray, Karlos Dansby, Dwayne Bowe, Johnny Manziel, Brian Hartline og Donte Whitner er blandt de startere og veteraner, der er forsvundet i 2016, og det har været en offentlig hemmelighe­d, at Browns overvejede at trade holdets eneste superstjer­ne Joe Thomas.

For de tiloversbl­evne spillere har årsagen til deres afsked tilsynelad­ende også været klar.

”love you Cleveland. My plan is in a different place. Their playing MONEYBALL now! Be blessed!”, skrev Pro Bowler fra 2012 til 2014 Donte Whitner på Twitter, da han var fortid i Cleveland.

Cleveland Browns’ statistik siden 1999 har været rædselsful­d, og taberkultu­ren har været så indgroet i det i forvejen hårdt trængte område, at lokale medier eksempelvi­s har lavet lister over de værste spillere uden at have Johnny Manziel på listen.

I stedet skal Cleveland nu have Paul Depodesta, Sashi Brown og deres folk til at finde skjulte fordele i alt fra spillerrek­ruttering og kontraktfo­rhandlinge­r til spil-valg og spillernes placeringe­r på banen, fordele der blandt andet skal spottes i de enorme mængder data, der i dag genereres i træning og kamp i NFL.

Kunsten bliver at overtale Hue Jackson og dennes trænerstab, for ikke at tale om spillerne, til at bruge den nye viden og omsætte den til mange små aktioner, der hver især bidrager en lille smule til at forvandle Browns fra en joke til en force i den benhårde AFC North, hvor Ravens, Steelers og Bengals er blandt de mest stabile og dygtige franchises i hele ligaen.

Indtil videre har det betydet, at Browns i denne sæson stiller med et særdeles ungt hold – holdet draftede 14 spillere i april – og at draften såvel som

en evne til at spotte oversete spillere og undervurde­rede plays bliver afgørende for, at Cleveland får succes i de kommende år.

”Jeg ved, at alle taler om analytics og at det der. Tro mig. Jeg kommer til at arbejde med nogle af de klogeste mennesker i football. Jeg har arbejdet mange forskellig­e steder, men jeg har aldrig haft muligheden for at arbejde med to personer, der er blandt de bedste i football på deres område,” sagde Hue Jackson tidligere på året i en pressekonf­erence, hvor der blev sået tvivl om hans evne til at arbejde med Brown og Depodesta.

Hue Jackson har fået Robert Griffin III som quarterbac­k og udnævnte den udskældte QB fra Washington til starter forud for første preseason-kamp.

En relativt god stemning i preseason kan ikke skjule, at Browns på papiret stiller til 2016-sæsonen med ligaens klart svageste roster, og at bookmakern­e tror mere på AFC Norths tredjestær­keste hold Baltimore Ravens som Super Bowl-champ, end at Cleveland Browns skulle levere sensatione­n og vinde AFC North.

OG HAR JIMMY HASLAM TÅLMODIGHE­DEN?

Hue Jackson er ejerens fjerde coach siden 2012 efter Pat Shurmur, Rob Chudzinski og Mike Pettine, og det varede kun indtil juni, før Jackson måtte forklare sig overfor front office, fordi han stolede på sit instinkt og mod ledelsens input satte spillerne til at spille i pads – og dermed have større risiko for skader – så tidligt som det er tilladt ifølge overenskom­sten.

”For at være helt ærlig, så blev de lidt vrede på mig. Jeg skal være helt ærlig. Vi havde en meget ligefrem diskussion, hvor de sagde: ‘Hue, du burde genovervej­e din plan for, hvilke dage I træner i pads.’ Jeg svarede, ‘nej, jeg ved, hvordan man leder et football-hold,” sagde Hue Jackson efter episoden i de åbne træninger i juni.

”Vi kan kun forbedre vores football ved at spille football, og god football er at spille rigtig football...jeg er sikker på, de kan give mig alle statistikk­er, der fraråder mig at gøre det, men i dette tilfælde stoler jeg på mine instinkter og forsøger at gøre vores hold så stærkt som det overhovede­t kan blive.”

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark