NFL Magasinet

8. HVEM ER PAUL DEPODESTA?

GENERAL MANAGER SIDEN 1999

-

Hvis du ikke har læst bogen Moneyball af forfattere­n Michael Lewis eller set filmen med Brad Pitt i hovedrolle­n som General Manager Billy Beane, skal du gøre dig selv den tjeneste at få gjort begge dele.

Fortælling­en handler om baseballho­ldet Oakland Athletics, der på et af de mindste budgetter i Major League Baseball bruger hidtil oversete data til at spotte gode spillere, andre hold overser.

I filmen er Billy Beanes analytiker-sidekick spillet af Jonah Hill, men i virkelighe­den behøver Paul Depodesta ikke længere Hollywood-blockbuste­rs for at blive sat i scene.

Det gav dønninger i hele NFL, da Jimmy Haslam og den ny GM Sashi Brown i januar hyrede Paul Depodesta fra det store baseballho­ld New York Mets og gjorde ham til ”Chief Strategy Officer” i Cleveland Browns.

For Depodesta har ingen erfaring fra NFL, og den Harvard-uddannede økonom mødes med udbredt skepsis.

Som GM for Los Angeles Dodgers blev Paul Depodesta kaldt ”Google Boy” af LA Times’ lederskrib­enter, og efter at have været til NFL’S combine i Indianapol­is oplevede Paul Depodesta i lufthavnen på vej hjem, at han heller ikke i NFL nødvendigv­is er populær blandt andre i branchen.

”Jeg stod lige foran dem i køen og kunne høre dem lige bag mig, hvor de talte dårligt om mig og Cleveland Browns. Jeg sagde til mig selv: ‘Ok, det her er ligesom for 17 år siden i Oakland’. Det er en del af underholdn­ingen,” fortalte Paul Depodesta i marts på en konference på universite­tet Massachuse­tts Institute of Technology.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark