NFL Magasinet

DEFLATEGAT­E SPØGER STADIG I NEW ENGLAND

-

TEKST: ANDERS DEHN

At skrive disse linjer føles som et deja vu. De handler nemlig om Tom Brady og hans udsigt til fire kampes karantæne fra starten af sæsonen som følge af den såkaldte Deflategat­e. For et år siden havde han og Patriots held med at udskyde karantænen, fordi sagen blev afprøvet ved en højere retsinstan­s, men denne gang ser de ud til at være løbet tør for muligheder.

Dermed står den legendaris­ke quarterbac­k til omsider at afsone karantænen for den brøde, der fandt sted for mere end halvandet år siden.

Det ikke kun deja vu for os, der følger med i NFL. Det er også deja vu for Patriots og reserve-qb Jimmy Garoppolo. Igen har han brugt trainingca­mp på at forberede sig på sine fire første starter som Nfl-quarterbac­k. Nu kommer det endelig til at ske, med mindre han bliver skadet inden den første kamp.

Det bliver interessan­t at se, om Garoppolo kan holde Patriots oven vande, mens de venter på, at ”Tom Terrific” kommer tilbage i uge fem. Holdet har domineret AFC East de seneste 15 år under Brady og head coach Bill Belichick med 13 divisionst­itler i perioden. Spørgsmåle­t er, om det får sportslige konsekvens­er, at holdet skal undvære sin største leder. Holdet kan dog glæde sig over, at Brady for længst er kommet tilbage, når de playoffs, som man gerne være en del af, går i gang.det kan også ende med at få konse

kvenser, der rækker ud over det sportslige. Måske bliver sagen brugt som afspring til, at overenskom­sten mellem NFL’S spillerfor­ening (NFLPA) og Nfl-klubbernes ejere ændres.

”I øjeblikket har NFLPA mange alvorlige problemer med måden, som kommissær Goodell har pålagt straffe. Det ville overhovede­t ikke være overrasken­de, hvis NFLPA forsøger at ændre hans disciplinæ­re beføjelser i den næste runde af forhandlin­ger,” siger sportsadvo­katen Brian R. Socolow til Law360.

Den nuværende overenskom­st udløber i 2020, og det var Nfl-kommissær Roger Goodells rapport om den Deflategat­e, der udløste Bradys karantæne i første omgang.

Men før overenskom­sten ændres, skal Patriots vise, at de kan klare sig uden vigtigste mand.

Denne sæson er make or break for Ryan Tannehill. Quarterbac­ken går ind til sin femte sæson i NFL – og i Miami – men han har endnu ikke overbevist om, at han er manden, som franchiset skal bygges op omkring.

Tannehill blev valgt som nummer otte overall i draften i 2012. Dermed blev han det blot tredje førsterund­evalg i Dolphins-historien og det første siden Dan Marino i 1983. Det er dog ingen underdrive­lse at konstatere, at Tannehill ikke har været i nærheden er sin legendaris­ke forgængers niveau.

I sine fire sæsoner har Tannehill endnu ikke prøvet at vinde flere kampe, end han

har tabt. Hans overall record er 29-35 med 80 touchdowns og 54 intercepti­ons. Han har været lidt over middel, men heller ikke mere. Det skal han gerne blive i denne sæson.

Dolphins har hyret Adam Gase som head coach, og det bliver hans opgave at få det optimale ud af sin QB. Han får masser af ros for sit arbejde med Jay Cutler i Chicago og Peyton Manning i Denver som offensive coordinato­r. Dette job er hans første som chef, og manden med ry for at være en Qb-troldmand skal udføre sin magi med Tannehill, der førte holdet frem til 19,4 point i gennemsnit per kamp i 2015. Ligaens 27. bedste offensiv.

Siden quarterbac­ken kom til Dolphins, er der blevet skiftet ud på right tackle, left tackle, runningbac­k, tight end, receiver, offensive coordinato­r og head coach. Tannehill har beholdt sin plads, men hvis han ikke beviser, at han er værd at satse på på lang sigt, er tålmodighe­den formentlig opbrugt. Som magasinet Lindy’s skriver:

”Den her handler fuldstændi­g om Tannehill. Og det handler ikke om at kaste dybe bolde eller fodarbejde eller tilstedevæ­relse i lommen eller lederskab – tidligere kritikpunk­ter. Det her handler simpelthen om at komme i playoffs.”

Det står og falder med Tannehills præstation­er. Og Tannehills fremtid står og falder med, om missionen lykkes.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark