NFL Magasinet

SPILLERE, DER BITCHER OVER TRÆNEREN

-

TEKST: ANDERS DEHN

Da Rex Ryan kom til Buffalo forud for sidste sæson, afgav han nogle ambitiøse løfter. Han ville blandt andet i playoffs og forbedre forsvaret. Ingen af delene indfriede han dog i 2015.

Bills sluttede sæsonen med en 8-8-record, hvilket var én sejr færre end året før, og dermed har holdet ikke været i slutspille­t i dette årtusinde. 16 sæsoners tørke er Bills nu oppe på. Det er negativ Nfl-rekord.

En del af forklaring­en skal findes i forsvaret, der var ligaens fjerdebeds­te overall, da Ryan kom til, men som blot var nummer 19 i sidste sæson. Ryan, der ellers anses som en defensiv mester, var ramt af skader i sit forsvar, men også af mistillid blandt sine spillere. Det skortede ikke på folk, der stod offentligt frem og satte spørgsmåls­tegn ved trænerens dispositio­ner.

Ryan prioritere­r, at spillerne ikke skal have mundkurv på, og at fansene skal have lov til at få et indblik i holdet, men kritikken udstillede kløften mellem spillerne og deres træner. Flere efterlyste større disciplin på holdet, der endte med flest straffe i sæsonen: 143.

Kløften er bemærkelse­sværdig og blev især udstillet ved Mario Williams. Efter et nederlag til Bengals i oktober kritisered­e

han, at han blev sat til at falde mere tilbage i banen i cover, end han havde gjort før. Williams blev fritstille­t efter sæsonen og skrev kontrakt med divisionsr­ivalerne Dolphins. Det har dog ikke forbedret stemningen mellem ham og Rex Ryan.

”Med nogle af de kommentare­r, han kom med, ønsker jeg ham det vel? Ikke rigtig,” sagde Ryan blandt andet.

”Han er en god dreng, men jeg er vant til nogle onde motherfuck­ers. Denne verdens Terrell Sugg’er, Jarrett Johnson’er. Jeg snød også dem; jeg fik dem til at gå droppe tilbage. Ingen af dem bitchede.”

Ryan og Bills brugte deres tre første draft picks på defensive forstærkni­nger i håbet om at dække nogle af de huller, som sidste sæson udstillede. Spørgsmåle­t er, om kløften mellem ham og spillerne kan dækkes til.

Da sidste runde af NFL’S regular season skulle spilles, var Jets et af ligaens mest formstærke hold. Fem sejre i træk havde de vundet, og man var begyndt at hviske om en mulig kommende Super Bowl-deltager.

Nomade-quarterbac­ken Ryan Fitzpatric­k kastede 31 touchdowns, en franchiser­ekord, og hans 3905 yards var flest af

nogen Jets-qb i 30 år. Receiver-parret Brandon Marshall og Erik Decker greb henholdsvi­s 14 og 12 touchdowns, og forsvaret var alvorligt forbedret i forhold til sæsonen før. Jets var et hold på vej frem. Lige indtil de mødte divisionsr­ivalerne Buffalo Bills i den afgørende kamp.

Fitzpatric­k knækkede, da det gjaldt i fjerde quarter, og smed tre intercepti­ons. Den tilbageven­dte stjerne-cornerback Darrelle Revis blev brændt af Sammy Watkins. Jets tabte 17-22. Og så var sæsonen slut. Ingen playoffs på trods af en 10-6-record.

Spørgsmåle­t, der trænger sig på forud for den kommende sæsoner, er, om 2015 var et skridt i den rigtige retning, eller om det var en chance, der ikke kommer tilbage foreløbig.

Efter et skuffende 2014 hentede Jets ny headcoach i Todd Bowles og ny general manager i Mike Maccagnan. De var med til at forvandle et 4-12-hold til et 10-6-hold. Pointgenne­msnittet steg fra 17,7 point per kamp til 24,2. Forsvaret greb 18 intercepti­ons; tre gange så mange som i 2014. Men på trods af al fremgangen var det altså ikke nok til et wild card til slutspille­t. Dermed er Jets nu oppe på fem sæsoner uden playoffs.

Holdet kan tage mange opmuntrend­e ting med fra sæsonen, men der er en fare for, at det kommer til at gå den anden vej nu. Fitzpatric­k, der spillede sin karrieres bedste sæson i 2015, skal vise, at det ikke var en enlig svale. Damon Harrison, der med 72 tacklinger var en nøglespill­er i forsvaret, er væk. Muhammad Wilkerson er frustreret med sin kontraktsi­tuation og luftede åbent muligheden for at blive væk fra training camp. Darrelle Revis er begyndt at vise tegn på forfald.

Nu skal Jets vise, at de kan tage endnu et skridt i den rigtige retning i stedet for to tilbage.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark