NFL Magasinet

ER DEN DÅRLIGE STEMNING VÆK?

TEKST: ANDERS DEHN

-

Det er et evigt tilbageven­dende spørgsmål: Hvor meget påvirker uro omkring holdet spillerne på banen? Noget tyder på, at det i tilfældet Indianapol­is Colts anno 2015 var forholdsvi­s meget.

I november kunne lokalavise­n Indianapol­is Star berette om et spillermød­e, som holdets ledere havde indkaldt. Det skulle samle spillerne omkring den fælles opgave og forsøge at holde uroen for døren. For uro var der masser af. Forholdet mellem head coach Chuck Pagano og general manager Ryan Grigson var angiveligt elendigt, og ifølge avisen skyldtes det ikke mindst, at Grigson forsøgte at diktere, hvor meget spilletid enkelte spillere skulle have. Det ville i givet fald være en svært undergrave­nde situation for Pagano.

Den generelle opfattelse var, at Grigson og/eller Pagano måtte forlade Colts efter sæsonen, der endte med en skuffende 8-8-record. I stedet overrasked­e ejer Jim Irsay med at forlænge begge kontrakter til 2019. Deres forhold skal blive spændende at følge i den kommende sæson.

Mens både Pagano og Grigson har beholdt deres jobs, er der sket store udskiftnin­ger i resten af trænerstab­en. Rob Chudzinski er blevet offensive coordinato­r permanent, og derudover har Colts fået ny defensiv coordinato­r, O-line coach, linebacker­s coach, receivers coach, QB coach med mere. Chudzinski er Andrew Lucks tredje OC i hans femte Nfl-sæson.

Luck er tilbage for Colts, efter han fik

det meste af 2015 ødelagt af en skulderska­de og nyreproble­mer. Selv når han spillede, var han dårlig og havde eksempelvi­s en passer rating på 74,9, hvilket var mindre end reserven Matt Hasselbeck. Lucks 6,4 yards per kast var hans laveste sæsongenne­msnit i karrieren.

Denne sæson bør blive langt bedre for Luck, der for Colts’ skyld gerne skal holde sig frisk. Lykkes han med det, og holder Pagano og Grigson sig på god fod med hinanden, har holdet alle muligheder for at levere en bedre sæson.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark