NFL Magasinet

ELWAYS SATSNING SLOG FEJL

-

TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Man må give John Elway, at situatione­n var svær.

Peyton Manning var væk, Brock Osweiler havde vist potentiale og havde kontraktud­løb, og fra at have været fornuftig starter gik DT Malik Jackson i sidste år på kontrakten til at være en af de bedste overhovede­t på sin position i ligaen.

Jackson og Osweiler havde stor andel i Super Bowl-triumfen, men med lavt til lønløftet skulle Elway træffe nogle svære beslutning­er.

Efter fire års udvikling af Osweiler bag Peyton Manning var det oplagt at give ham en mangeårig kontrakt og leve med, at de første par år næppe blev mere end jævne. Det kunne et uhyggeligt D sagtens opveje, som det gjorde i 2015-sæsonen. Men så skete det, der ikke måtte ske. 9. marts, da den ny sæson og free agency begyndte, smuttede Malik Jackson, og minsandten om ikke også Brock Osweiler valgte Houston Texans og 37.000.000 millioner dollar guaranteed. For at gøre ondt endnu værre smuttede den stærke linebacker Danny Trevethan til Chicago samme dag. Og i juli dummede Aqib Talib sig ved at blive skudt i benet – læs mere om den historie i vores åbningshis­torie om AFC West.

Tilbage stod John Elway uden tre vigtige startere, hvoraf han må have haft en seriøs formodning om at beholde de to af dem.

At Mark Sanchez, intercepti­on-maskinen med 84 picks i 75 regular season-kampe for Jets og Eagles, var nødløsning­en som QB imponerede ingen, heller ikke valget af Paxton Lynch i slutningen af 1. runde af draften kunne formilde de skuffede fans.

Det er mærkbart svagere Broncos-mandskab, der løber ud til 2016. Jovist, Peyton Manning var på lange stræk en hæmsko for offense i sidste sæson, men da det gjaldt i offseason, havde Man

ning immervæk roen og evnen til at læse modstander­nes forsvar og skære tilstrække­ligt ned på antallet af fejl.

I år bliver det i endnu højere grad defense, der skal bære Broncos, og selv uden Trevethan og Jackson kan det sagtens være nok til endnu en tur dybt i playoffs, hvis Gary Kubiak på en eller anden måde får Mark Sanchez til ikke at kaste efter modstander­ne under pres.

Holder RB C.J. Anderson sig skadesfri i modsætning til i 2015, kunne han være en vigtig brik i aflastning­en af Sanchez – men vi kommer ikke udenom, at den vellidte defensive coordinato­r Wade Phillips igen i år skal have ligaens vel nok bedste forsvar til at præstere optimalt, hvis man skal vinde playoff-kampe.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark