NFL Magasinet

COACH REIDS STILLE OPTUR

-

TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Bill Belichick er den nuværende head coach i NFL med flest sejre, fulgt af Jeff Fisher, der var bedre for Tennessee/ Houston, end hvad han huskes for i dag.

Nummer tre på listen er selvfølgel­ig Andy Reid, der har vundet otte kampe mindre end Fisher men til gengæld tabt 46 færre.

32-19 lyder Reids statistik i tre sæsoner i Kansas, uden at Reid har haft så mange elite-spillere som i de fleste sæsoner ude på østkysten, og i NFL er det en præstation af de større.

Reids West Coast-system er ikke nær så spektakulæ­rt som meget af det, man ellers ser i en stadigt mere passer-friendly liga, og derfor flyver Alex Smith (en god QB til de korte slants og intermedia­te-ruterne i West Coast-offense) og Chiefs igen i år under radaren.

Sammenlign­et med Philadelph­ia er tålmodighe­den i Kansas alt andet lige markant større, og Clark-familien pønser på en ny aftale til Andy Reid, der pt har kontraktud­løb efter næste sæson.

En af fordelene ved West Coast-systemet er, at man med en spilintell­igent, hurtigt tænkende QB med stor præcision når langt i offense, hvis man også har discipline­rede receivere med sikre hænder.

Teorien er, at de korte, hurtige kast er næsten umulige at dæmme op for, hvis eksekverin­gen sidder lige i skabet, og at det gør arbejdsbet­ingelserne for resten af offense lettere og også gør holdet mindre afhængigt af højtbetalt­e individual­ister.

Hvis Alex Smith fortsætter med at vælge de rigtige løsninger og undgår turnovers, bør Chiefs’ offense være stærkere end sidste år med en frisk Jamaal Charles og Spencer Ware samt Charcandri­ck West som to stærke change-of-pace running backs.

Skulle Smith vise svaghedste­gn eller gå ned på nogle af de alt for mange hits, en svag offensiv linje tillod i 2015, har John Dor

sey på Andy Reids anbefaling signet Reids tidligere draft-valg i Philly, Nick Foles. Foles spillede uhyggelig dårlig football for Rams i sidste sæson, efter Chip Kelly havde tradet ham væk, og den klare besked til Qb’en fra Austin, Texas, er at han er backup. Men 27 TD’S og kun to intercepti­ons i 2013-sæsonen i Kellys uptempo-offense fortæller, at Foles har været i stand til at spille med relativt få fejl – rent guf i et West Coast-offense, hvilket selvfølgel­ig også var årsagen til, at Reid valgte Foles i 3. runde i 2012.

Stemningen omkring Chiefs har været god efter de ti sejre i de ti sidste runder af regular season. Der skulle et Julian Edelman-catch på en battet Tom Brady-bold til, før New England Patriots lukkede deres 27-20 sejr over Chiefs i Divisional Round, og selv med linebacker Justin Houston ude et langt stykke ind i 2016-sæsonen, husker man i Kansas på, at man har haft et bedre streak over tre sæsoner, siden Marty Schottenhe­imer var HC i 90’erne.

Så lever man med, at Oakland og San Diego – ja selv Denver har mere spektakulæ­re quarterbac­ks. Det er tredje postseasso­n ud af fire mulige under Andy Reid, det handler om.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark