NFL Magasinet

HYPEN SKAL FORVANDLEA­S TIL ET PLAYOFF-RUN

TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

-

Da Mark Davis arvede Oakland Raiders af sin far og hyrede farens tidligere linebacker Reggie Mckenzie som GM, kastede de to topfolk sig ud på en lang og smertefuld proces, de vidste ville gøre dem upopulære fra første arbejdsdag.

Uden snerten af sentimenta­litet forkastede Mark Davis sin legendaris­ke fars strategi og ryddede med Mckenzie i spidsen fuldstændi­g ud i et roster med alt for mange overbetalt­e, aldrende spillere, faren igen og igen havde hyret i jagten på et quick fix og en genvej tilbage i en Super Bowl.

55 millioner dollar havde Raiders i dead money i 2013, penge bundet i salary cap til spillere, Raiders havde cuttet, et helt uhørt beløb, der gjorde Raiders aldeles tandløse i 2012 og 2013.

Det så skidt ud i 2014, da Dennis Allen blev fyret som HC efter kun fire kampe, og Mckenzies job lød til at være i fare, hvis Raiders-favoritten Jon Gruden var villig til at gøre comeback som HC.

Det var Gruden ikke, og med to fornemme drafts i 2014 og 2015 og megen plads under lønloftet i denne offseason står Raiders pludselig med et hold, hvor man har noget at have hypen i.

I Khalil Mack, Derek Carr og Amani Cooper har Oakland en trio med alderen til at være elitespill­ere i NFL i det kommende årti, og med svaghedste­gn i Denver og et Kansas City, der trods alt er til at tale med uden en skadet Justin Houston, tænker Raiders playoffs.

At en flytning til Las Vegas eller Los Angeles spøger virker ikke til at have samme negative indvirknin­g på denne gruppe spillere, som det tilsynelad­ende har haft for San Diego og havde for Rams i sidste

sæson – måske fordi alle kan se, at Mark Davis sammenlign­et med konkurrent­erne reelt har en sag, når han kræver et nyt, tidssvaren­de stadion til et af USA’S mest kendte sportshold.

Så kan vi andre ærgre os over, at det måske snart er slut med The Black Hole i Oakland – forhåbentl­ig får Raider Nation gode betingelse­r i et nyt hjem, hvis Mark Davis finder et sådant i Los Angeles, Las Vegas eller San Antonio. Flytning eller ej går Raiders efter playoffs, og griber Amari Cooper lidt flere af Derek Carrs passes i stedet for at tabe dem, er det måske nok til allerede i år at liste sig med på et wild card eller presse Broncos og Chiefs i divisionen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark