NFL Magasinet

DET ER EN RING ELLER FIASKO

TEKST: FREDERIK PALLE

-

Når man lukker øjnene og tænker tilbage på den sublime 2015-sæson, er der én ting, der står lysende klart. Panthers’ suverænite­t. Det var ikke fordi, de mødte dårlige hold. De moste dem bare. En efter en. Efterfulgt at det hoverende billede med den samlede Panthers-flok jublende.

Frontmande­n var selvfølgel­ig sidste sæsons MVP. Cam Newton. Han spillede en næsten fejlfri sæson, hvis man altså ser bort fra Super Bowl, hvor alt gik galt. Indtil da havde alt gået, som det skulle. Det er lige netop det, som bringer holdet i en svær situation i forhold til denne sæson.

Fordi når man går 15-1 i grundspill­et og når helt til Super Bowl, kan det så være andet end en fiasko, hvis ikke de går hele vejen i år? Der skal ikke megen modgang til, før medierne finder statistikk­erne om Super Bowl-taberes nedture i den efterfølge­nde sæson frem igen.

Spørgsmåle­t er så, om Panthers har etableret sig som et stjernehol­d, eller om det bare var en engangsfor­estilling. Om Cam Newton virkelig er ligaens bedste spiller. Det finder vi helt sikkert ud af.

Den overtroisk­e Panthers-fan vil dog næppe have de store forhåbning­er til sæsonen. Der hviler nemlig en forbandels­e over de hold, som taber Super Bowl, når de skal spille den efterfølge­nde sæson. Sidste gang det lykkedes et hold at tabe

den første, men dernæst komme tilbage og vinde, var Miami Dolphins i 1973.

Det er 43 sæsoner siden. Det har endda vist sig svært overhovede­t at komme tilbage til Super Bowl. Det gjorde Buffalo Bills sidste gang i 1993. Hvor de tabte. Faktisk fjerde Super Bowl i træk.

Materialet er der dog til at gå hele vejen. Profiler på både offense og defense. Flere unge spillere på vej frem til at bære en rolle også. Kony Ealy på defense. Kelvin Benjamin på offense. Masser af god grund til at være fortrøstni­ngsfuld. Men NFL er uforudsige­lig. Én uheldig situation kan ændre en hel sæson.

Og så er det spørgsmåle­t, om Panthers’ fans kan nyde endnu et år, hvor holdet spiller overdådigt, eller om der er brug for at lukke øjnene og tænke tilbage på 2015 og alt det, der skete inden den skuffende Super Bowl-aften i San Francisco.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark