NFL Magasinet

ER BREES’EN SIVET UD AF BALLONEN?

TEKST: FREDERIK PALLE

-

Efter et hurtigt kig på statistikk­erne kan man hurtigt fristes til at tro, at Drew Brees er blevet MVP de seneste mange år. Der findes ikke en quarterbac­k, der har været lige så produktiv som ham i de forgangne sæsoner.

Det virker derfor fuldstændi­g vanvittigt at stille spørgsmåle­t, om luften er ved at være ude af ballonen på Brees. Alligevel fristes man til at tænke tanken. Og hvorfor gør man så det, når statistikk­en viser, at han stadig leverer på et højt niveau?

Først og fremmest kan man begynde at sætte spørgsmåls­tegn ved helbredet. Sidste år kæmpede han med skader. Specielt en ankelskade, som han dog kun missede en enkelt kamp på. Men han er nået de 37 år og er derfor kommet ind i en alder, hvor det spiller en rolle.

Og det spiller specielt en rolle, hvis ikke holdet får stabiliser­et deres offensive linje. De seneste tre sæsoner er modstander­ne banket ind i Brees gang på gang, fordi han ikke får nok beskyttels­e. Så ender man med at gå i stykker.

Så må man også bare erkende, at antallet af fejl er forøget de senere år for quarterbac­ken. Om det skyldes, at han er kommet mere under pres, eller om det er på grund af, at han er i slutningen af karrieren, må han selv vurdere, men hans stats lyver ikke.

Vi kan jo alle huske dengang, hvor han for alvor var hot og vandt en Super Bowl. Han lavede så få fejl, at det var umuligt at se, hvordan Saints skulle tabe de kampe. Men noget er blevet forandret.

Afslutning­svis er der det økonomiske aspekt. Hans hit mod holdets salary cap er enormt. Specielt i 2017, og det hæmmer Saints fra at kunne forstærke resten af holdet. Det er formentlig også en grund til, at forsvaret var det dårligste sidste år.

Derfor kan man ikke helt afskrive, at New Orleans cutter deres helt (dog næppe i år), og så er det jo, at han skal tage valget. Vil han spille nogle sæsoner mere for et andet hold, eller er det på tide at slå sig ned hjemme i haven med sine børn og nyde brees’en.

Lige så meget som stjernerne i NFL imponerer uge efter uge med deres vanvittige fysiske kvaliteter, lige så ofte sidder man også og ryster på hovedet over historier, der kommer frem i medierne omkring dem.

En af de mest groteske historier står den nye stjerne i Tampa Bay for. Buccaneers’ startende quarterbac­k Jameis Winston formåede nemlig i sin college-tid hos Florida State at blive taget i at stjæle krabbeben fra en butik. Det var på trods af, at han allerede der var en stjerne. Der kan man tale om en person, der savner spænding i sit liv.

Og på den måde kan man binde en del tråde mellem ham og sidste års MVP Cam Newton. Fordi ikke nok med, at begge spillere er nogle atletiske vidundere, så havde Panthers-quarterbac­ken også nogle attitude-problemer i starten af sin karriere.

Det er Cam Newton som bekendt kommet godt efter og tog virkelig lederrolle­n hos Panthers sidste år. Det er den samme proces, som man kan forvente, at Winston skal igennem for at nå til toppen.

Potentiale­t er enormt. ”The sky is the limit,” som man siger, men det kræver altså også nogle folk, som baner vejen for ham, ligesom Ron Rivera gjorde det for Cam Newton. Måske er Dirk Koetter den rette mand for Winston.

Han har i hvert fald allerede udtalt, at han tør give Winston mere ansvar i denne sæson i forhold til beslutning­er truffet på banen. Winston har samtidig også en virkelig solid base omkring sig med Doug Martin som runningbac­k og Mike Evans på receiver-pladsen.

Det er derfor heller ikke helt utænkeligt, at Winston og Bucs har en chance for at hente divisionst­itlen, hvis alt klapper for dem. Hvis ikke det sker, bør der dog ikke være nogen grund til panik. Cam Newton var fem år i ligaen, før han fik sin monstersæs­on sidste år. Det er et spørgsmål om tålmodighe­d.

Og så er det formentlig også et spørgsmål om, at man sørger for at få købt Winston nogle krabbeben, hvis han har en så stor trang til dem.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark