NFL Magasinet

ALT ELLER INTET

-

TEKST: KENNETH JENSEN

Han havde egentlig taget beslutning­en. Slut. Ikke mere. Nu ville han lægge et liv i football bag sig og bruge tiden på noget andet. Hvad, havde han slet ikke haft tiden til at tænke over. Som så ofte med fyringer rammer de som lyn fra en klar himmel. Måske bruge mere tid med sin familie. Eller spille golf. Football hørte i hvert fald fortiden til.

Det var, hvad Bruce Arians fortalte sin kone, efter han ikke fik forlænget sin aftale som Pittsburgh Steelers’ offensive coordinato­r i januar 2012. Men som Bruce Arians’ kone fortæller det i den fremragend­e tv-serie om Arizona Cardinals ’All or Nothing’, der kan ses på Amazon.com, skulle der blot et opkald fra vennen Chuck Pagano til, før Arians droppede livet som pensionist og vendte tilbage til football og NFL. Arians fik stillingen som offensive coordinato­r i Indianapol­is Colts.

Pagano, der er head coach i Colts, blev ramt af kræft i 2012-sæsonen, og så var Arians pludselig i spidsen for holdet. Han førte Colts i playoffs og gjorde det så godt, at han fik jobbet i Cardinals den efterfølge­nde sæson, hvor Pagano blev raskmeldt og vendte tilbage til Colts.

Nu går 63-årige Bruce Arians ind til sin fjerde sæson som head coach i NFL – hans i øvrigt første head coach-stilling i NFL. Skæbnen ville altså, at fyringen i Steelers gav ham chancen for at skrive sig i historiebø­gerne som head coach.

Og Cardinals går ind i sæson fire under Arians med to playoff-sæsoner i ryggen,

hvor det sidste år blev til nederlag i opgøret inden Super Bowl.

Forventnin­gerne er store til et hold, der ikke er blevet svagere i offseason, og som har alle brikkerne til at gå hele vejen. Og tilmed har playoff-erfaring i ryggen.

Med stammen på plads er der kun én ting, der tæller for Arians: Super Bowl. Eller som navnet på den flotte produktion fra NFL Films fortæller: ’All or Nothing’.

Sidste år blev det ’nothing’, måske er det denne sæson, hvor Cardinals løfter Lombardi-trofæet for første gang i klubbens historie.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark