NFL Magasinet

PLAYBOOK PINTRODUKT­IONLAYBOOK

TAKTIK OFFENSIVE FORMATIONE­R UDTRYK DL LB DB TEKST: Det er logik, at man med 11 kombinatio­ner af spillere, har et væld af muligheder for at placere spillerne i en formation. NFL har dog én essentiel regel, når det kommer til offensive formatione­r, før bol

-

OFFENSE

Sidder du ofte søndag efter søndag i NFL sæsonen og forsøger at kloge dig på, hvad der egentlig foregår på din TV skærm? Mister du hurtigt overblikke­t når bolden snappes og de 22 spillere på banen løber forvildet omkring? Mist ej modet! Vi guider dig igennem offensive og defensive formatione­r og forklarer desuden de mest anvendte udtryk og løberuter. Med andre ord, klæder vi dig godt på til hvert eneste spil i sæsonen.

OFFENSIVE ”PAKKER”

For at gøre de mest anvendte formatione­r letforståe­lige, er det helt grundlægge­nde at vide, at man obligatori­sk skal have fem offensive linjemænd på banen udover quarterbac­ken, hvilket derfor efterlader fem øvrige pladser til såkaldte skill positioner (running backs, tight ends og wide receivers). Med andre ord de spillere, der skal flytte bolden. Disse fem spillere kan i princippet kombineres lige, som det er holdets filosofi på det pågældende spil. Generelt er der dog nogle gængse kombinatio­ner, der oftest anvendes på det profession­elle niveau. Kombinatio­nerne går tit under betegnelse­rne ”pakker” (package), eller ”personel” (personnel). Det er slet ikke så indviklet, som det kan lyde. Nogle hold anvender numeriske udtryk for antallet af spillerne på banen i en given formation. Andre anvender udtryk, man kender fra kortspil, eller giver dem simple, identifice­rbare navne. Vi illustrere­r her det numeriske system, der ganske simpelt fortæller hvor mange spillere på en given position, der skal være på banen under det kommende spil. Så langt, så godt. Én ting er dog personelle­t anvendt på banen. Ligeså essentielt er det selvfølgel­ig, hvor disse spillere stiller op i forhold til boldens placering. Det bringer os til anden del af forklaring­en, de offensive formatione­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark