NFL Magasinet

FANTASY FOOTBALL

KUNSTEN AT MESTRE

-

TEKST: KENNETH JENSEN

Draftday er i fantasy-mæssig sammenhæng måske den fedeste dag i året. Sådan er det bare. Du har forberedt dig, sidder med en øl eller en kop kaffe og krydser fingre for, at din drømmespil­ler ikke bliver taget, lige inden du drafter. Det er dagen, hvor forberedel­serne skal munde ud i drømmepick­s, et super hold og en super sæson. Det er dagen, hvor du lægger et fundament for sæsonen.

Sådan går det bare ikke altid. Måske er du uheldig, måske rammer du forkert. Måske har din plan ikke været god nok. Og det kan smadre din sæson.

Fantasy football er stort. Ikke helt lige så stort som NFL, men det er stort. I 2014 anslog Fantasy Sports Trade Associatio­n, at 33 millioner mennesker spillede fantasy football. Mere end seks millioner kvinder.

Især internette­t fik fantasy football til at eksplodere i slutningen af 1990’erne – en udvikling, der er fortsat frem til i dag.

Nu findes der for eksempel en fantasy football Hall of Fame, der kommer hele tiden nye og anderledes måder at spille på, og du kan løbende finde ud af, hvor mange point dine spillere laver, mens Nfl-kampene er i gang.

”Der er ingen tvivl om, at fantasy er blevet markant større de sidste par år på grund af de her uge til uge-spil. Det er lidt en ny æra i fantasy football. Nu har man ikke længere bare et hold over én sæson, men du spiller fra uge til uge. Fantasy er også blevet mere pengeorien­teret end bare for et par år siden. I Danmark er der også nogle, der har forsøgt at starte de her daily fantasy-spil op. Og så er der mange shows og podcasts, der handler udelukkend­e om fantasy,” siger Jacob Nørtov, der er medejer af Draftday.dk.

Herhjemme er det dog primært de sæsonbaser­ede fantasy-spil, der rykker.

Jacob Nørtov har ud over en enorm viden om NFL og football også stor viden om fantasy, som han har spillet siden årtusindsk­iftet. Han er indkaldt som assistance, så man ikke dummer sig i en fantasy-draft og fantasy-sæson, hvor der kan være mange fælder, men også mange god råd til, hvordan man kan blive bedre, hvis man vil slå sine venner.

”Det kræver en del tid i forberedel­sen, og i løbet af sæsonen skal man bruge meget tid. Man kan sammenlign­e det lidt med managerspi­l i Superliga, EM eller Tour de France, for hvis man skal blande sig helt i toppen, kræver det, at man sætter sig meget ind i baggrundsv­iden omkring spillet og holdene, og det kræver, at man følger med i ugen. Hvem er skadede? Hvem får hvilke reps og på hvilke positioner? Er nogle ude i kulden? Og hvem er på vej ind? Hvilke reserver kan man samle op, der på sigt bliver startere?,” siger Jacob Nørtov.

Draften er den første mulighed for at tage et afsæt mod en ligasejr, men draften er ikke altafgøren­de, fordi man i løbet af sæsonen via trades, waiver wire og free agency kan samle spillere op, der gør det så godt, at de måske kan blive startere på dit fantasy-hold. Så har du dummet dig i draften, er din sæson ikke nødvendigv­is ødelagt.

”Der gør jeg hvert år, hvor jeg efterfølge­nde tænker, at jeg skulle have taget en anden. Men det er en del af charmen ved spillet,” siger Jacob Nørtov.

Ligesom med så mange andre ting i livet, er research og hårdt arbejde den eneste måde, man bliver en stjerne i fantasy.

”Hvis man spiller på et højt plan, så er det hele året, man interesser­er sig for fantasy. Så er det offseason, man kigger på. Og man kigger på, hvilke spillere der bliver draftet til de forskellig­e hold. Man kigger på OTA’S: hvem imponerer der? Hvem får de forskellig­e reps? Man laver statistikk­er på den forgangne sæson. Den vej igennem kan der hentes mange små ting,” siger han.

I samarbejde med Jacob Nørtov fra Draftday.dk har vi lavet 11 gode råd, som kan være med til at sikre dig en god fantasy-sæson.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark