NFL Magasinet

BRADY OG BELICHICK VIL HAVE DET HELE MED

Det er svært at se, hvad og hvem der kan standse New England Patriots. Pats stiller med det stærkeste roster i 10 år og en knivskarp Tom Brady, der vist er i bedre fysisk form end nogen anden 40-årig i verdenshis­torien, og Bill Belichick, der stadig er en

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

I foråret 1995 forsøgte Seattle alle trick i bogen for at lokke Tom Brady til klubben.

Man viste den unge mand rundt på stadion, testede ham og lod ham endda prøve superstjer­nen Ken Griffey Jr.’s trøje sammen med Bradys kammerat, som Seattle også havde inviteret med.

Montreal endte endda med at drafte Brady, som dengang var 17 år og et enormt sportstale­nt, men som ventet valgte Tom Brady at tage til Michigan for at spille football i stedet for at lytte til Seattle Mariners, Montreal Expos og alle de andre baseball-hold, der forsøgte at rekruttere Tom Brady som catcher direkte fra high school i Californie­n.

”Han kunne være blevet en af de bedste nogensinde,” sagde daværende Montreal-gm Kevin Malone, da Bleacher Report talte med ham i juli.

I stedet er Tom Brady meget tæt på at være den bedste football-spiller nogensinde, og i bedste baseball-tradition ser Tom Brady ud til at mene det meget alvorligt, når han taler om at spille til midten af 40’erne.

At spille i den alder (Brady fyldte 40 i begyndelse­n af august) er flot men bestemt ikke uhørt i baseball. Til gengæld nærmer det sig det unikke i football, især for en spiller med Bradys kvaliteter.

Tom Brady udgiver til efteråret en bog om sine træningsme­toder og madvaner; ”The TB12 Method: How to Achieve a Lifetime of Sustained Peak Performanc­e”.

Det lyder måske lidt corny, men Bradys fremragend­e fysiske form vækker opsigt.

Bradys partner i New England Patriots, head coach og GM Bill Belichick, har skruet et roster sammen, der er Bradys 2016-præstation værdigt og det faktum, at Brady med vilje tager sig særdeles beskedent betalt (13 QB’S tjener pt mere end Brady per sæson).

Belichick og Brady har et veritabelt Medusa-monster til rådighed til en overflod af stærke folk til at gribe Bradys passes, en lille håndfuld alsidige running backs, der til sammen giver Patriots alle muligheder i løbet, og så er Rob Gronkowski frisk og klar til at inducere onde drømme hos modstander­nes coordinato­rs og den blanding af linebacker­e og corners, der skal dække ”The Gronk”.

Patriots er storfavori­t til Super Bowl i en grad, der meget sjældent ses i verdens mest jævnbyrdig­e sportsliga, og selvom meget skal gå rigtigt, for at niveauet på roster er lige så højt i de to efterfølge­nde sæsoner, er det ikke urealistis­k med yderligere to Patriots-triumfer fra nu af og indtil Super Bowl 2. februar 2020 i Miami, hvilket vil være 18 år efter Brady og Patriots’ første Super Bowl-sejr på Louisiana Superdome i New Orleans.

 ?? FOTO: ELISE AMENDOLA/ RITZAU ??
FOTO: ELISE AMENDOLA/ RITZAU

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark