NFL Magasinet

KAN MAN VINDE UDEN EN QUARTERBAC­K?

- TEKST: MORTEN BUTTLER

Man siger at forsvar vinder mesterskab­er, og det er sådan set gode nyheder for Texans. For de har ligaens bedste forsvar, og især de forreste otte mand er uden sammenlign­ing i NFL. Det har sikret fire ud af de sidste seks divisionst­itler, men indtil nu har divisional runden været endestatio­nen for Texans’ titeldrømm­e.

Hovedårsag­en skal findes i angrebet. I 2016 udgaven af slutspille­t satte Brock Osweilers angreb kun 16 point på tavlen mod de senere mestre Patriots i divisional-nederlaget. Året før stod der et rundt 0 på scoringsta­vlen, da Brian Hoyers angreb forlod banen mod Chiefs.

Selvom Texans altså har været dominerend­e i AFC South, er de seneste to divisionst­itler kommet i hus med mindst mulig margin efter 9-7-sæsoner. Texans-angrebet i forrige sæson var kun marginalt bedre end Browns, og satte færre point på tavlen end 49’ers. Det er ikke den slags hold, man har lyst til at sammenlign­e sig med, hvis man jagter et mesterskab.

Det ligner, at Texans starter med Tom Savage som quarterbac­k. Savage har kastet 92 gange i NFL, og har fortsat sit første touchdown til gode. Han skal altså

spille markant bedre end i de fem kampe, han har deltaget i hidtil. Han har udmærkede våben, og Lamar Miller er en glimrende runningbac­k. Der mangler måske kun en offensiv brik. Desværre er det også den vigtigste.

J.J. Watt er tilbage i forsvaret efter en rygskade gjorde ham ukampdygti­g det meste af sidste sæson. Selvom Texans har mange stjerner på forsvaret, er Watt den altoversky­ggende profil. Watt, der aldrig før havde misset en Nfl-kamp, spillede blot tre kamp i forrige sæson. Hvis de kan få ham tilbage i topform, tilføjer de 15-20 sacks til et i forvejen frygtindgy­dende forsvar.

De seneste år har vist, at hvis man har slutspilsa­mbitioner i AFC South, så er man nødt til at vinde divisionen, og det kommer formentlig også til at gælde i år. Dels er AFC West med Broncos, Raiders, Chargers og Chiefs så uhyggelig stærk, at divisionen meget muligt kan ende med at snuppe begge Wild Card-pladser. Men derudover har Texans et svært program, der både tæller udekampe mod Patriots og Seahawks samt modstander­e som Steelers, Chiefs, Cardinals og Ravens. Men måske er 9-7 nok igen.

 ?? FOTO: ERIC GAY/ RITZAU ??
FOTO: ERIC GAY/ RITZAU

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark