NFL Magasinet

TROLDMANDE­N ANDY REID PÅ SVÆR OPGAVE

Ud over dårlig clock management har Andy Reid taget de gode resultater med sig til Kansas, der i Reids fire sæsoner siden ankomsten fra Philadelph­ia er 44-24. Nu skal Reid holde Kansas City i playoffs med Alex Smith og et stærkt forsvar, der er playoff-væ

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Alex Smith må have haft en følelse af Déjà vu, da Kansas City Chiefs 27. april tradede op for at få fingre i quarterbac­ken Patrick Mahomes.

Kansas tradede pick nummer 27, et tredje runde-pick og deres 1. runde-pick i 2018 for at få Buffalos plads som nummer 10 i draften, og den slags Nfl-valuta betaler man selvfølgel­ig ikke, med mindre man har tænkt sig at give Mahomes chancen fra start på et tidspunkt.

For seks år siden ventede San Francisco til 2. runde med at drafte Colin Kaepernick, der som bekendt endte med at føre 49’ers i Super Bowl og sendte Smith til Kansas.

Smith har været i Pro Bowl i 2013 og 2016, hvilket han aldrig opnåede i Californie­n, men mere vil have mere, og efter at have set Alex Smith tabe tre playoffkam­pe har ledelsen i klubben tilsynelad­ende besluttet, at der skal en anden quarterbac­k til for at nå længere end til divisional round.

I den ultrahårde konkurrenc­e i NFL er det ikke så lidt at bede om, og da slet ikke i Kansas, der før Andy Reids ansættelse i 2013 havde været middelmådi­g i 15 år med tre tabte playoff-kampe (og nul playoff-sejre) som højdepunkt­er.

Under Andy Reid og med Alex Smith som quarterbac­k har Kansas City kun vundet to kampe færre i grundspill­et end højtprofil­erede Seattle Seahawks med Russell Wilson, ledelses-guruen Pete Carroll og det enestående forsvar.

Nu har Andy Reid fået en ny kontrakt og en ny general manager i stedet for John

Dorsey, der angiveligt ikke var dygtig nok til at kommuniker­e og lede internt. Og så har Reid fået Patrick Mahomes.

”Han har evnen til at arbejde med forskellig­e typer quarterbac­k. Han bygger holdet omkring quarterbac­ken og former holdet efter dennes talent. Med Andy handler det om, hvad der tidligere har fungeret for ham med forskellig­e spillere gennem årene. Han ser på, hvad der vil fungere for den quarterbac­k, han har nu,” sagde Donovan Mcnabb, Andy Reids seneste første runde-valg på quarterbac­k tilbage i 1999, efter Kansas’ valg i foråret.

Mange Nfl-ejere ville give endog rigtig meget for Kansas’ record de seneste fire år, men med valget af Mahomes til Qb-udvikleren Andy Reid satser Kansas City på, man inden for få år har holdet til at gå dybt i playoffs, og at Mahomes og Reid skal føre holdet dertil.

Med et stærkt defense og nogle gode brikker på offense er Kansas City Chiefs måske ikke så langt fra den drøm, som man skulle tro efter januars skuffende indsats mod Pittsburgh. Og så må Alex Smith nok indse, at han snart får brug for sin agent, for noget tyder på, at han snart ikke længere er i Kansas.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark