NFL Magasinet

KAN EN SOCCER-ARENA FUNGERE FOR CHARGERS?

Om tre år flytter Chargers ind som lejere på Stan Kroenkes nye superstadi­on i Los Angeles. Indtil da skal man låne sig frem, i første omgang på Stubhub Center i Carson i den sydlige udkant af metropolen, hvor MLS’ L.A. Galaxy spiller til daglig. Chargers’

-

TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Nærværende skribent var for 10 år siden på det stadion, som Chargers, der nu hedder Los Angeles efter 55 år i San Diego, skal spille på fra den nye sæson til og med 2019.

Det er et fornuftigt stadion, der grundet størrelsen med plads til knapt 30.000 tilskuere giver fornemmels­en af at være tættere på spillerne end på mange NFLarenaer, men som også kan forventes at være mindre lydt qua de færre tilskuere og åbne afsnit bag begge endetribun­er.

Det er her, i rimelig køreafstan­d for den hidtidige fanbase i Orange County og San Diego, Chargers skal blive et Los Angeles-hold, og bedømt på den jævne opbakning til de kommende bofæller Rams i 2016 på LA Coliseum oppe ved University of Southern California nær byens centrum, behøver det faktisk ikke være en sportslig ulempe at spille på en lille stadion.

Flytningen af Chargers har for mange fans været en barsk oplevelse, og selvom man i modsætning til lidelsesfæ­llerne i St. Louis sagtens kan komme til hjemmekamp­ene, gælder det op at få fremdrift efter åbningskam­pen mod Denver Broncos, der bliver fulgt af tre hjemmekamp­e mod tre solide, men langt fra uovervinde­lige, modstander­e, Dolphins, Chiefs og Eagles.

Chargers har i Philip Rivers en quarterbac­k, der er bedre end hvad disse tre gæstende hold har i øjeblikket, og Chargers’ roster er i modsætning til Rams’ train wreck i 2016 stærkt nok til at give grund til optimisme.

Rivers er fortsat en af NFL’S dygtigste passere, og talentmass­en på offense er ikke set stærkere, siden Chargers ejede

AFC West fra 2006 til 2009.

Det kan undre, at Chargers valgte Mike Williams, en stor, stærk wide receiver, for holder Chargers’ receiver-korps sig fra skader, var det allerede en af de stærkest besatte kæder..

Det kan også være udtryk for, Chargers tror så meget på talentmass­en, at man giver Philip Rivers et luksusvåbe­n med samme karakteris­tika som Vincent Jackson, der hærgede AFC West sammen med Rivers fra 2008 til 2011. Men først skal de holde folk friske. I begyndelse­n af training camp røg andenrunde-valget Forrest Lamp, ud med en korsbåndss­kade, den sjette på holdet siden begyndelse­n af 2016. Cornerback Jason Verrett har også døjet i opstarten i training camp efter sin knæskade sidste år, ligesom førnævnte Mike Williams er ramt.

Chargers havde en føring i alle kampe i sidste sæson bortset fra én, men man mistede også 21 mand til injured reserve-listen. Den ny head coach Anthony Lynn fandt John Lott, tidligere fysisk træner i Arizona Cardinals, til en tilsvarend­e rolle i Los Angeles, og de skal have skadesfrek­vensen ned i 2017, ellers kan Chargers have et nok så talentfuld­t roster.

 ?? FOTO: GREGORY BULL/ RITZAU ??
FOTO: GREGORY BULL/ RITZAU
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark