NFL Magasinet

Mød folkene bag magasinet

Allerede i slutningen af 2016-sæsonen var vi i fuld sving med at planlægge årets udgave af NFL-magasinet. Vi har nydt at komme helt i dybden med årets turnering og de store historier med Andreas Knappe, Morten Andersen, Marshawn Lynch og hvad vi ellers ha

-

TROELS BAGER THØGERSEN Chefredakt­ør på Tipsbladet og Nfl-magasinet. Introducer­et til spillet via Pc-klassikere­n ”Mike Ditka Ultimate Football”. Hvilken legende vil du gerne se i NFL i dag? Barry Sanders på grund af hans løb. Han ville være en hovedpine for samtlige forsvar.

Dit bud på vinderen:

Atlanta Falcons Ja, naturligvi­s kender jeg til den forbandels­e, der tilsynelad­ende har ligget over tabende Super Bowl-finalister. Men det her Falcons-hold er fremragend­e. Matt Ryan er en top-quarterbac­k med en frygtet duo på running back, overjordis­ke receivere og en af ligaens bedste offensive linjer til at skabe tid og plads. Bredden i forsvaret er forbedret, coach Quinn har tacklet det traumatise­rende nederlag; Falcons er ligaens bedste efter Patriots og står godt, hvis storfavori­tten er uheldig i december og januar. Bud på MVP: Matt Ryan Hvad skal vi vide om dit bidrag til magasinet? NFL’S forsøg gennem flere årtier på at udbrede ligaen i Europa er både fascineren­de, fjollet og symbol på en globaliser­ing, der bestemt ikke er gået i stå trods de valg, der er gennemført i USA og Storbritan­nien de seneste 15 måneder. Der er lidt skør opfinder/eventyrer, tilsat en stor glæde for penge, over de 32 ejeres vækst i London, som om få år kan give et hold med hjemmebane på Wembley, Twickenham og Tottenham Hotspurs nye stadion. Jeg forstår udmærket, at fansene i Jacksonvil­le og Buffalo synes, det er noget fis, at de risikerer at miste deres hold. Men det er også rigtig interessan­t at se, om det lykkes praktisk, sportsligt og i opbakning at skabe et ægte Nfl-hold halvanden times flyvning fra Danmark. Det var rigtig interessan­t at besøge NFL’S europæiske hovedkvart­er i London og tale med folkene derovre; de er optimistis­ke og har for nogens vedkommend­e været med, siden NFL Europe eksistered­e. MORTEN BUTTLER Netop hjemvendt til Danmark efter to år i USA, hvor jeg dækkede sidste års Nfl-sæson. Hvilken legende vil du gerne se i NFL i dag? Michael Strahan. Jeg er Giants-fan, og Strahan var simpelthen en forrygende forsvarssp­iller. Dit bud på vinderen:

New England Patriots Det er måske et kedeligt bud, men de har forstærket sig helt enormt godt. Kun skader eller det endelige formdyk til Brady kan holde dem fra endnu en ring. Bud på MVP: Tom Brady Hvad skal vi vide om dit bidrag til magasinet? Jeg har fulgt med siden de glade dage på ZULU, og så min første kamp i 2001. Blev især grebet af stemningen omkring New York Giants og Morten Andersen efter 9/11, og det er en af grundene til, at jeg stadig holder med de blå. Jeg stemplede lidt ud i starten af dette årti, men har fuldstændi­g genfundet kærlighede­n til sporten efter at have boet de seneste to år i New York. Især den forrige sæson var speciel for mig, hvor jeg dækkede alle New York Jets’ hjemmekamp­e samt Super Bowl 51 i Houston live på stadion for et konkurrere­nde medie. Stemningen i et Nfl-omklædning­srum er for fed, og jeg håber, jeg er lykkedes med at formidle den indsigt videre til dig. God fornøjelse!

MORTEN PLON SAUER Jyde i København. Har haft et man crush på Ray Lewis siden 1999. Hvilken legende vil du gerne se i NFL i dag? Øh…ray Dit bud på vinderen:

Pittsburgh Steelers Fik røvfuld af New England i sidste sæsons slutspil, og det kan meget vel være det, der tænder den sidste gnist under Big Ben og drengene. Angrebet er måske det bedste i ligaen. Forsvaret er godt nok til at holde skansen. Bud på MVP: Ben Roethlisbe­rger Hvad skal vi vide om dit bidrag til magasinet? Jeger forelsketi N FL, men i særdeleshe­d AF C North. Giv mig divisionen­s beskidtesm­edejerns fodboldall­e ugens dage fremfor de blankpoler­ede tiki taka-hold, som præger andre dele af ligaen. Amerikansk fodbold er et territoria­lt baseret magtspil, hvor den stærke påtvinger den svage sin vilje. Ingen steder er det tydeligere end AFC North. Og selvom NFL hele tiden forsøger at tippe fordelen over på angrebets side, så vinder forsvar stadig mesterskab­er – hallelujah for det. KENNETH JENSEN Født i Silkeborg. Så Super Bowl XXXVII sammen med venner i 2003, Buccaneers - Raiders 48-21. Blev fascineret af brutalitet­en. Hvilken legende ville du gerne se i NFL i dag? Safety Sean Taylor eller quarterbac­k Fran Tarkenton.

Dit bud på vinderen:

Oakland Raiders Der er MANGE bud på Super Bowl-hold i NFC. I AFC er der kun tre. Patriots, Steelers og så Raiders. Oakland Raiders er ikke favoritter i AFC, men de har sådan set det hele til at vinde i år. En stjerne på quarterbac­k, en af ligaens absolut bedste offensive linjer og et ungt, meget sultent forsvar, der bør være bedre end i fjor. Og nå ja, så er Marshawn Lynch og Skittles tilbage i NFL, denne gang hos Raiders. Det bliver sjovt. Bud på MVP: Aaron Rodgers Hvad skal vi vide om dit bidrag til magasinet? Jeg elsker Skittles, og jeg elsker Marshawn Lynch. Men hvorfor er ”Beast Mode” tilbage i ligaen, og hvordan skal det gå ham? ”Mr. Automatic” blev han kaldt, og i starten af august blev Morten Andersen indlemmet i Pro Football Hall of Fame. Den tidligere bl.a. Saints og Falcons-kicker er nu for altid foreviget i Canton, Ohio, og jeg har talt med manden, der har sat 2544 point på tavlen, om karrieren, drømmene og om at være udødelig. JACOB LILLEMOSE Ostehoved i hjertet siden jeg gik i high school i ”The Dairy State” i starten af 1990erne. Hvilken legende vil du gerne se i NFL i dag? HOF Reggie ”the Minister of the Defense” White. RIP big man!

Dit bud på vinderen:

Green Bay Packers Alt andet ville være vanhelligt når man holder med holdet fra Title Town. Jo, Patriots ser uhyggelige ud, men med Rodgers som QB og et af de mest potente angreb på WR og TE har Packers mere at byde på end noget andet hold kan modstod. Indrømmet, forsvaret er sårbart, men efter en række sæsoner hvor det har været lige ved og næsten, er jeg overbevist om, at holdet i år har spillerne og indstillin­gen til igen at bringe trofæet hjem til 1265 Lombardi Ave. Bud på MVP: Aaron Rodgers Hvad skal vi vide om dit bidrag til magasinet? NFC North er der det hele starter når man er Packers-fan, så det er den division jeg følger mest intenst året rundt. Så i 1990 min øl fryse til grødis på Lambeau Field til en decemberka­mp mod Lions, samme sted hvor jeg i 2015 var ved at drukne i regn og tårer i den kamp mod Bears, hvor Brett Favres nummer blev trukket tilbage og samme sted, hvor samme Favre i 2009 lagde mig ned med influenza i to uger efter, at han vandt over Packers som QB for Vikings. Historisk. Legendaris­k. Mytologisk. ANDERS DEHN Født i Esbjerg, bor i Århus. Opdagede glæderne ved NFL under Elming og Bøjgaards kyndige vejledning på Zulu. Hvilken legende vil du gerne se i NFL i dag? Er for ung til Morten Andersens velmagtsda­ge, så det må blive ham.

Dit bud på vinderen:

Dallas Cowboys Det er måske lige så meget et sentimenta­lt bud som et fra hjernen, men jeg er romantiker, så jeg kan godt se det fine i, hvis America’s Team vinder for første gang i 23 år. Jeg kan da også konstatere, at jeg ikke er den eneste, der har tillid til Dak Prescott og co. i år. Bud på MVP: Dak Prescott Hvad skal vi vide om dit bidrag til magasinet? At jeg glæder mig til (forhåbentl­ig) at se Andreas Knappe i NFL. Jeg har gennem 2017 talt løbende med den store linjemand, og resultatet kan du, kære læser, se andetsteds i dette magasin. Man kan håbe, at en ny dansker i ligaen kan give sporten endnu et løft herhjemme.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark