NFL Magasinet

KEND EN LØMMEL PÅ STRIBERNE

Med valget af running back Joe Mixon i årets draft viser Bengals atter, at de er villige til at vende det blinde øje til problemati­sk adfærd, hvis talentet er stort nok.

- TEKST: MORTEN PLON SAUER

Det er en stående joke i NFL, at striberne på Bengals’ hjelme er en hentydning til de striber, fanger bar på deres fængselsdr­agter i gamle dage. Klubben har aldrig været bange for at se gennem fingre med sociopatis­k adfærd, hvis bare talentet er stort nok. Nogle gange giver det pote som med Vontaze Burfict og Adam Jones, andre gange udarter det til et Pr-mareridt som med Odell Thurman og Chris Henry.

Seneste skud på stammen af unge på kanten af pædagogisk rækkevidde er rookie running back Joe Mixon. En mand, der i college brillerede ved at slå en kvinde bevidstløs og brække hendes kæbe – for rullende kameraer. Talentet er der dog ingen tvivl om, og selvfølgel­ig var det gode gamle Marvin Lewis og Bengals, der først gav efter for fristelsen til at drafte ham.

Ser man bort fra Mixons labile temperamen­t, så ligner han unægtelig en styrkelse af Bengals’ offensiv. Quarterbac­k Andy Dalton er klart bedst, når han har et

stærkt løbeangreb at læne sig op ad, og snakken i Cincinnati går lige nu på, hvornår über-atletiske Mixon fortrænger Jeremy Hill fra startopsti­llingen.

Også i luftangreb­et har Bengals fået tilført ungt hurtigtløb­ende blod i skikkelse af receiverne John Ross og Josh Malone. De støder til et allerede potent receiver-korps bestående af Tyler Eifert, Brandon Lafell og ikke mindst superstjer­nen A.J. Green.

Det ville alt sammen være helt outstandin­g, hvis ikke der var store spørgsmåls­tegn ved den offensive linje. Bengals sagde farvel til deres to største profiler på linjen i form af left tackle Andrew Whitworth og guard Kevin Zeitler. Det betyder, at Jake Fisher glider ind i startopsti­llingen på left tackle og Cedric Ogbuehi på right tackle. En udvikling, der bør få det til at løbe koldt ned af ryggen på enhver Bengals-fan. Begge har hidtil været massive skuffelser.

Forsvaret ser som sædvanligt solidt ud. Geno Atkins og Carlos Dunlap forankrer på kompetent vis den defensive linje, mens linebacker Vontaze Burfict med lige dele råstyrke og beskidte tricks patruljere­r midten af banen.

 ?? FOTO: MATT ROURKE/ RITZAU ??
FOTO: MATT ROURKE/ RITZAU

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark