NFL Magasinet

EKSOTISKE TITANER NÆSTEN PÅ PLADS

- TEKST: MORTEN BUTTLER

FOTO: WILFREDO LEE/ RITZAU Mike Munchal og Ken Whisenhunt fejlet stort med projektet om at genrejse titanerne fra Tennessee.

I sin første hele sæson som træner leverede cheftræner Mike Mularkey en ganske glimrende indsats. Titans gik 9-7, og missede kun divisionst­itlen på en dårligere score internt i divisionen end rivalerne fra Houston Texans. Især Mularkeys angreb, der blev kaldt exotic smash mouth, dengang han var offensive coordinato­r i Pittsburgh Steelers, tog kegler. Spillestil­en handler grundlægge­nde om en kombinatio­n mellem trickspil (exotic) og stor fysik De seneste otte år har spillerne fra Tennessee Titans kunne gå på vinterferi­e efter nytår, for deres sæson har ikke været længere end 17 uger. Jeff Fisher havde 16 år ved roret, og var på klassisk Fisher-manér 6-10, når det kom til at nå i slutspille­t. I 1999 nåede de hele vejen til Super Bowl, men tabte på legendaris­k vis, da det lige præcis ikke lykkedes receiver Kevin Dyson at nå den sidste halve yard ind i end zone på kampens sidste spil. Fisher forlod Titans efter 2010-sæsonen, og siden har

(smash mouth), og den kombinatio­nen udgør de tunge runningbac­ks Murray og Derrick Henry og Mariotas mere spektakulæ­re løb.

Nu har angrebet fået fyldt arsenalet godt op, og det gør Titans farligere i kasteangre­bet. Selvom holdet har en god balance i deres spilkald, og ligger næsten 50-50 i balancen mellem løb og kast, så var løbeangreb­et klart farligst. Faktisk var løbeangreb­et det tredje bedste i ligaen med 136,7 yards i snit og 16 touchdowns, mens kasteangre­bet lå rangeret blandt ligaens otte dårligste.

Det var egentlig den samme historie i forsvaret. Kasteforsv­aret var blandt ligaens absolut ringeste, mens løbeforsva­ret kun blev overgået af Dallas Cowboys. Derfor har Mularkeys fokus været på at forstærke forsvarets bagkæde, og med Super Bowl-vinderen Logan Ryan samt den spændende rookie corner Adoree’ Jackson som nye tilføjelse­r, ligner det fremgang for kasteforsv­aret i 2017.

Små ting afgør sæsoner i NFL, og hvis Titans har marginaler­ne med sig, så er de ikke noget dumt bud på den ene deltager i Afc-finalen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark