NFL Magasinet

COMEBACK TIL CAM ELLER MIDDELMÅDI­GHED

- TEKST: MORTEN BUTTLER

Som med så andre hold i NFL har Carolina Panthers brug for at have deres quarterbac­k tilbage i fuldt vigør, hvis de skal have en chance for at gøre sig gældende. Efter sin Mvp-sæson i 2015, hvor Panthers tabte en langgaber af en Super Bowl til Denver Broncos, var Newton en skygge af sig selv. Han løb for færre yards end nogensinde, og han var upræcis og ukoncentre­ret. I marts blev han opereret i sin højre skulder, og det er stadig uvist om Newton når at blive 100 procent klar til sæsonstart­en.

Panthers har en enormt talentfuld trup, hvor langt de fleste af stjernerne i truppen er under 30 år. Men mens alt gik deres retning i 2015, svingede pendulet den modsatte vej i 2016. Løbespille­t ser stærkt ud med Jonathan Stewart og den ekstremt spændende rookie Christian Mccaffrey fra Stanford, der også kan blive en faktor som receiver på korte ruter samt som returner.

Men efter afskeden med Ted Ginn Jr. kommer kastespill­et i endnu højere grad end tidligere til at afhænge meget af Greg Olsen og Kelvin Benjamin. Og så selvfølgel­ig Cams skulder.

Panthers har været i to Super Bowls de seneste 13 år, og mens størstedel­en af kernen stadig er tilbage fra Super Bowl 50 i februar 2016, har Panthers hentet forstærkni­ng fra fortiden, nærmere bestemt fra 2003-sæsonen. Her spillede en 24-årig Julius Peppers i Super Bowl 38 for Panthers mod Patriots, og nu er den 37-årige Peppers tilbage efter fire år hos Chicago Bears og de seneste tre hos Green Bay Packers.

Panthers er afhængige af at finde tilbage til det høje niveau fra 2015, og det kræver en vis portion held. Stjerner som Cam Newton, Luke Kuechly og Kelvin Benjamin har alle døjet med seriøse skader indenfor de seneste år, og kan de alle ramme 100 procent, bliver Panthers en modbydelig modstander for alle hold. I NFC South har holdene de seneste mange år haft gang i et sandt våbenkaplø­b, men Panthers må siges at være bedst rustet defensivt til at håndtere divisionen­s virile offensive kræfter.

 ??  ?? FOTO: BOB LEVERONE/ POLFOTO
FOTO: BOB LEVERONE/ POLFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark