NFL Magasinet

DEN OFFENSIVE GURU STOD FOR QUARTERBAC­KFRISTELSE­N

San Francisco 49ers er på en genopbygni­ngsmission. Igen. Og i den nye træner, Kyle Shanahan, der er offensivt orienteret, får 49ers en mand, der er både skarp og kreativ.

-

TEKST: KENNETH JENSEN

Der er måske drømme om at nå med i playoffs hos borgerne i San Francisco, men så skal alt falde rigtigt ud, hvis det overhovede­t skal være en mulighed. Det ligner et long shot, og i stedet venter mere genopbygni­ng i Bay-området.

Den fem gange tidligere vinder af Lombardi-trofæet har brugt offseason på at ansætte John Lynch som general manager og Kyle Shanahan som head coach.

De to skal genskabe et af de traditions­rige Nfl-hold, der efter to sløje sæsoner kan begynde at se lidt frem mod det, der ligner en ny start.

I Kyle Shanahan har 49ers fået et offensivt geni, der havde kæmpe succes i Atlanta med at opbygge Falcons’ angreb omkring nøglespill­ere som Matt Ryan, Julio Jones og Devonta Freeman.

Så store stjerner har Shanahan ikke til rådighed i 49ers, hvor free agent-signing Pierre Garcon var holdets største i offseason og faktisk den eneste større handel, formentlig fordi Shanahan har en enorm tiltro til egne evner som guru for angrebet.

Med rookie general manager John Lynch i spidsen gik 49ers tæt på all in på forsvarssp­illere i draften og landede både defensive end Solomon Thomas og linebacker Reuben Foster i første runde og cornerback Akhello Witherspoo­n i tredje runde. De tre var 49ers’ tre første valg, og alle tre har en chance for at starte fra dag et.

Det fortæller, at der bliver tænkt langsigtet i San Francisco, der havde muligheder for at tage en quarterbac­k. Lynch og Shanahan faldt ikke for fristelsen og kommer i stedet til at gå med rutinerede Brian Hoyer, som Shanahan, der også kalder spil på angrebet, kender fra en fælles fortid i Cleveland.

Tingene er ikke blevet forceret i San Francisco, og i stedet for at vælge en quarterbac­k, som holdet måske ikke havde tiltro til alligevel, har man hentet unge, sultne forsvarssp­illere til, og det leder tankerne hen på det fremragend­e forsvar, der under Jim Harbaugh bragte holdet til Super Bowl i 2012.

Man siger, at det bedste forsvar er et angreb, men har man ikke et angreb, er det nok meget godt at bygge et godt forsvar. Det lader de til at være opmærksomm­e på i San Francisco.

 ??  ?? FOTO: JEFF CHIU/ RITZAU
FOTO: JEFF CHIU/ RITZAU

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark