NFL Magasinet

AFC MOD NFC

-

Siden NFL blev udvidet til 32 hold med dannelsen af Houston Texans i 2002 har 16 hold i National Football Conference (NFC) og 16 i American Football Conference (AFC) duelleret om Super Bowl-trofaeet. Med New England Patriots i spidsen og opbakning fra Indianapol­is Colts og Pittsburgh Steelers har AFC stået staerkt i perioden siden 2002.

527 sejre sejre har Afc-hold vundet i de indbyrdes opgør mod Nfc-hold siden 2002, mens 493 opgør er endt med Nfc-sejre og fire opgør er endt uafgjort, heraf de tre med Cincinnati Bengals som AFC'S repraesent­ant.

Fra og med 2002 og ni saesoner frem formåede NFC ikke at vinde flere sejre i de indbyrdes opgør end AFC, en tid hvor Afc-hold i høj grad dominerede og vandt 323 sejre mod NFC'S 251 i de indbyrdes kampe.

Siden 2011 har NFC til gengaeld vundet 38 kampe mere end AFC. I de sidste fire saesoner har NFC siddet solidt på herredømme­t i NFL – og det skyldes isaer én svag division i AFC.

Alle fire Nfc-divisioner har positive records i perioden, og det samme har AFC East ovre i American Football Conference med 138 sejre og 118 nederlag, isaer takket vaere New England Patriots, mens AFC West er 135-121 og dermed også med flere sejre end nogen af Nfc-divisioner­ne.

Til gengaeld gennemleve­r AFC South en decideret raedselspe­riode.

Indianapol­is Colts er faldet fra på grund af Andrew Lucks gentagne skader og dårlige beskyttels­e fra O-line, og selvom Houston Texans i nogle saesoner har vaeret en ubehagelig modstander, har Tennessee Titans og Jacksonvil­le Jaguars også trukket ned.

Med lovende hold i Jacksonvil­le, Houston og til dels også Tennessee ser den kommende saeson dog lysere ud for AFC South end mange andre saesoner, siden Peyton Manning stoppede i Indiana.