NFL Magasinet

RAEVEKAGE I FOXBOROUGH?

- Tekst: Jeppe Dong Abrahamsen

Trods forsikring­er om det modsatte ligner det, at Patriots har kørt Josh Mcdaniels i stilling som Belichicks afløser.

’Er dette begyndelse­n på enden for Kraft, Belichick og Brady?’

Sådan lød overskrift­en på en artikel af Espn-journalist­en Seth Wickersham i begyndelse­n af januar. Et ganske legitimt spørgsmål, når man taenker på, at den ene af de tre er en quarterbac­k, der lige har rundet 41 år, og en anden er en 66-årig traener. Hvis det havde omhandlet alle andre hold end New England Patriots.

For det tenderer noget naer helligbrød­e at vove at saette spørgsmåls­tegn ved Patriots-triumvirat­et, der har opnået større succes end nogen anden ejer, Head Coach og quarterbac­k i Nfl-historien. Med hele otte Super Bowl-deltagelse­r, hvoraf de fem er blevet vundet, vil afstemning­en om, hvorvidt de tre er vaerdige til at komme i Hall of Fame vaere overstået hurtigere, end man kan nå at sige ’Deflategat­e’. Derfor var reaktionen på Espn-artiklen da også overvaelde­nde, men Patriots benaegtede hårdnakket, at der var noget om snakken.

Blot to dage efter Super Bowl-nederlaget til Philadelph­ia Eagles kom der dog indikation af, at Bill Belichicks tid som Patriots-head Coach måske er ved at rinde ud. Få timer efter, at Indianapol­is Colts havde offentligg­jort på Twitter, at Patriots’ offensive koordinato­r, Josh Mcdaniels, var holdets nye Head Coach, vendte Mcdaniels på en tallerken og efterlod Colts ved alteret som en forsmået brud.

Det fik spekulatio­nerne til at løbe. Havde ejer Robert Kraft og Patriots-toppen bagt en raevekage og lovet Mcdaniels, at han kunne afløse Belichick i naer fremtid? Forlydende­rne går på det modsatte, men med sin opsigtsvae­kkende U-vending er det svaert at se Josh Mcdaniels vaere Head Coach andre steder end i Foxborough.

Beslutning­en om at tale Mcdaniels fra at tage jobbet hos Colts indikerer også, at Patriots vil gøre alt for at maksimere den resterende tid, Brady og Belichick har tilbage. At miste

Josh Mcdaniels ville nemlig have betydet, at holdet skulle køre to nye koordinato­rer ind, idet defensiv koordinato­r Matt Patricia fik lov at smutte for at blive Head Coach for Detroit Lions.

Det prøvede Patriots også oven på Super Bowl-triumfen i 2004-saesonen, og i den efterfølge­nde saeson vandt holdet ’kun’ 10 kampe og blev slået ud allerede i Divisional Round.

Med duoen Mcdaniels-brady intakt er angrebet – trods tabet af Danny Amendola, Brandin Cooks og Dion Lewis – lige så staerkt som det, der i sidste saeson var ligaens bedste, og det gør vanen tro Patriots til AFC'S bedste bud på en Super Bowl-vinder. Lever holdet op til favoritvae­rdigheden, kan Seth Wickerhams spørgsmål igen blive relevant. For så kan Belichick og Brady slutte på toppen.

 ??  ??
 ??  ?? Sony Michel har en stor udfordring foran sig i
New England, der i årevis har roteret voldsomt på Rb-pladsen.
Sony Michel har en stor udfordring foran sig i New England, der i årevis har roteret voldsomt på Rb-pladsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark