NFL Magasinet

FREMTIDEN BEGYNDER NU

- Tekst: Jeppe Dong Abrahamsen

Med en af ligaens svageste trupper ligner Jets en prygelknab­e, men Sam Darnold giver grund til optimisme på lang sigt.

Selv om New York Jets i den forgangne saeson kopierede totalen på fem sejre fra året forinden, var der en verden til forskel på de to saesoner. I 2016 var forventnin­gen en plads i slutspille­t oven på en saeson med 10 sejre. I stedet skulle Jets vaere glad for, at man overhovede­t vandt fem kampe. I 2017 var ’Gang Green’ favorit til at ende med topvalget i dette års draft, men holdet gjorde alle de dystre forudsigel­ser til skamme og noterede sig igen for fem sejre – tre af dem endda over slutspilsh­old.

Derfor burde pilen egentlig pege i opadgående retning, og belaert af sidste saeson bør man passe på med at udråbe Jets til prygelknab­e. Men ser man på truppens beskaffenh­ed er det svaert at bevare optimismen. I hvert fald i forhold til denne saeson. Faktisk har Jets en af de svageste trupper i NFL.

Til gengaeld ser fremtiden lys ud for Jets. Det skyldes ikke mindst Sam Darnold. Quarterbac­ken var favorit til at blive taget med topvalget af Cleveland Browns, men i stedet landede han hos Jets, der valgte som nummer tre efter at have

handlet sig op i draftens første runde. Det kostede klubbens to andenrunde­valg i år og andenrunde­valget i 2019, men ikke førsterund­evalget. Endnu et tegn på, at fremtiden er vigtigere end nutiden.

Rookien har talentet til at traede direkte ind som starter, og med både Josh Mccown og nytilkomne Teddy Bridgewate­r i folden, er kvaliteten på positionen god uden at vaere prangende.

En perfekt situation for Sam Darnold, der dermed ikke er tvunget til at blive kastet for løverne, før han er klar. Omvendt er konkurrent­erne heller ikke bedre, end at han kan have nået at overhale dem inden åbningskam­pen.

Med så mange dollar investeret i tre quarterbac­ks, er der selvsagt faerre penge til resten af truppen, der dog er blevet forstaerke­t med cornerback Trumaine Johnson, running back Isaiah Crowell og linebacker Avery Williamson, takket vaere et farvel til linebacker Demario Davis og defensive end Muhammed Wilkerson som de mest prominente.

De nye spillere er dog billigere og mere i tråd med den kultur, general manager Mike Maccagnan og Head Coach Todd Bowles ønsker at opbygge. Bowles og Maccagnan havde oprindelig­t kontraktud­løb efter denne saeson, men fik begge en forlaengel­se på yderligere to år. Uden at det skal forstås som en jobgaranti, var det et signal om, at Jets-ledelsen ikke nødvendigv­is forventer en plads i slutspille­t i denne saeson. Fokus er på fremtiden. Og den begynder nu.

 ??  ?? Jets gør givetvis klogt i at gemme Sam Darnold så laenge som muligt med tanke på, hvor svagt holdet er i 2018.
Jets gør givetvis klogt i at gemme Sam Darnold så laenge som muligt med tanke på, hvor svagt holdet er i 2018.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark