NFL Magasinet

MELLEM FESTFYRVAE­RKERI OG FUSER

- Tekst: Morten Plon Sauer

Der er ingen tvivl om, at Steelers-angrebet er blandt de mest talentfuld­e i ligaen. Med quarterbac­k Ben Roethlisbe­rger, wide receiver Antonio Brown og running back Le’veon Bell samt en vandtaet offensiv linje er holdet hvert øjeblik i stand til at eksplodere i et hvepsestri­bet fyrvaerker­i af point.

Alligevel er det som om 2018-versionen af Steelers er praeget af en vis skrøbeligh­ed. Bedst personific­eret i en quarterbac­k, der kan tage et slag til kaeben med en svensknøgl­e uden at blinke, men samtidig synes at jamre over alt fra en knaekket tånegl til generel mangel på anerkendel­se. Senest surmulede 'Big Ben' højlydt, da Steelers dristede sig til at drafte quarterbac­k Mason Rudolph i tredje runde af årets draft. Behovet for nyt blod var større på andre positioner, lød quarterbac­kens analyse.

Også Le’veon Bell har bidraget til dramaet i kulissen. Running backen afslog Steelers’ tilbud om en kontraktfo­rlaengelse, og alt tyder på, at han igen vaelger at skippe hele training camp. Bell ligner og lyder som en mand, der spiller sin sidste saeson i stålbyen.

Endelig spøger sammenbrud­det mod Jacksonvil­le Jaguars i sidste års slutspil stadig i korridorer­ne under Heinz Field. Efter kampen måtte Mike Tomlin laegge ryg til massiv kritik oven på en raekke besynderli­ge taktiske beslutning­er.

Han endte med at ofre sin offensive koordinato­r, men det aendrer ikke ved opfattelse­n af, at Tomlin burde have fået mere ud af en unik talentmass­e end en enkelt Super Bowl-optraeden siden 2008-saesonen.

Det er på dette bagtaeppe af interne konflikter og bristede forventnin­ger, Steelers skal forsøge at praestere i 2018. Presset på angrebet bliver ikke mindre af, at man ikke skal forvente megen hjaelp fra forsvaret. Defensiven faldt sammen sidste år, da super-linebacker Ryan Shazier gik ned med en ubehagelig rygskade i fjerde runde. Jon Bostic er hentet ind som erstatning, men kritikere vil anføre, at det omtrent svarer til at erstatte en motorsav med en neglefil.

Til gengaeld ligner rutinerede Morgan Burnett en styrkelse på safety-pladsen. Håbet er, at Burnett sammen med utraetteli­ge Cameron Heyward på defensive end kan kompensere tilstraekk­eligt for medspiller­nes svagheder til at forhindre, at defensiven fuser ud i faelles kollaps.

Og netop mellem våd fuser og festfyrvae­rkeri synes Steelers’ skaebne at balancere i den kommende saeson. Enten mønstrer holdet discipline­n til at forløse sit enorme potentiale, eller også synker det sammen under vaegten af overdimens­ionerede egoer.

Uro i kulissen truer med at fjerne fokus fra jagten på det Lombardi-trofae, som mange mener, Pittsburgh for laengst burde have sikret sig sin syvende udgave af.

 ??  ?? 'Big Ben' har trukket i land med tidligere antydninge­r om et snarligt karrierest­op.
'Big Ben' har trukket i land med tidligere antydninge­r om et snarligt karrierest­op.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark