NFL Magasinet

KRONPRINSE­N MÅ VENTE

- Tekst: Morten Plon Sauer

Rookie-quarterbac­k Lamar Jackson er den nye kronprins af Baltimore, men Joe Flacco er mødt op til training camp i sit livs form. Ravens har investeret heftigt for at omgive veteranen med de rigtige våben.

Der er en ny kronprins i Baltimore, og hans navn er Lamar Jackson. Ravens valgte den hyper-atletiske Louisville-quarterbac­k som nummer 32 i årets draft. De faerreste er da også i tvivl om, at Jackson er fremtiden. Spørgsmåle­t er bare, hvornår fremtiden kommer. Kongen hedder nemlig fortsat Joe Flacco, og han har ikke i sinde at afgive tronen frivilligt. Den tidligere Super Bowl MVP er mødt op i topform og har set knivskarp ud i training camp. Safety Eric Weddle udtalte i juni, at ”valget af Jackson har taendt en ild under Flacco. Han har arbejdet ekstremt hårdt”.

Kigger man på Ravens’ dispositio­ner i offseason, er der heller intet, som tyder på, at den sportslige ledelse har opgivet Flacco. På receiver-pladserne har man hentet veteranern­e Michael Crabtree, Willie Snead IV og John Brown. Alle tre ventes at gå direkte ind i startopsti­llingen. Forventnin­gen er, at de kan forbedre Ravens’ rangering som det tredjedårl­igste kasteangre­b i ligaen. Samtidig draftede Ravens de to tight ends, Hayden Hurst og Mark Andrews.

Målsaetnin­gen står bøjet i neon: Man vil vinde med Flacco. NU.

Kigger man på typen af receivere, er det også tydeligt, at man har prioritere­t spillere, der kan flytte kaederne. I første omgang handler det ikke om eksplosivi­tet, men om spillere, der kender deres ruter og kan konvertere tredje downs. Dette var holdets store akilleshae­l i sidste saeson. Hurst, Crabtree og Snead skal gøre Flacco i stand til at operere på mellemdist­ancerne – saerligt over midten, hvor quarterbac­ken ynder at finde sine mål. Ikke siden Anquan Boldin, Jacoby Jones og Dennis Pitta i Super Bowl XLVII har Ravens haft så meget talent i luftangreb­et.

På running back skal Alex Collins forsøge at bygge videre på sin gennembrud­ssaeson. Han får selskab at den tilbageven­dte Kenneth Dixon og alsidige Buck Allen. Alt i alt er der lagt i ovnen til det klassiske, klokkeaede­nde angreb, som så tit har bragt Ravens i slutspille­t.

Også på forsvaret er der optimisme. Don ’Wink’ Martindale afløser Dean

Pees som defensiv koordinato­r. Martindale er en fandenivol­dsk Rex Ryan-type, som ikke er bange for at spille aggressivt og tage chancer. Et temperamen­t, der umiddelbar­t ligger bedre til Ravens’ gorillabrø­lende forsvar end den mere konservati­ve Pees.

Lykkes det ikke Ravens at kvalificer­e sig til slutspille­t forventer de fleste, at både Joe Flacco og John Harbaugh er fortid i Baltimore. Glansen fra en Super Bowl varer ikke evigt. Og kronprinse­n venter i kulissen.

 ??  ?? Joe Flacco spiller for karrieren i 2018.
Joe Flacco spiller for karrieren i 2018.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark