NFL Magasinet

DALTON-BRØDRENE VENDER TILBAGE

- Tekst: Morten Plon Sauer

Til frustratio­n for mange Bengals-fans får head coach Marvin Lewis endnu en chance for at bringe sølvtøj til Cincinnati. Han laener sig opad sin trofaste bande, men har også et par nye våben i kufferten.

De, der husker Dalton-brødrene, vil vide, at det var et evigt uheldigt firkløver af søskende, der konstant prøvede at tage livet af Lucky Luke. Det lykkedes som bekendt aldrig. Hvorvidt Bengals – anført af quarterbac­k Andy Dalton - må acceptere samme frugtesløs­e facit, når saesonen er forbi, vil vise sig. Selvtillid­en i den stribede bande fra Cincinnati fejler i hvert fald ikke noget, eftersom stort set alle hovedperso­nerne vender tilbage.

Det drejer sig først og fremmest om Head Coach Marvin Lewis, som ellers var spået en fyreseddel oven på en uinspirere­nde 7-9-saeson. Ejer Mike Brown øjnede dog noget i holdets indsats mod slutningen af saesonen og valgte til mange fans’ store fortrydels­e at give Lewis endnu en chance.

Objektivt set er det svaert at kalde Lewis en fiasko i Cincinnati. Det er kun to år siden, han med den samme grundstamm­e af spillere pløjede gennem ligaen med en 12-4-record, og Bengals har vaeret i slutspille­t i 7 af de 15 saesoner, han har stået i spidsen. Dér, hvor Lewis til

gengaeld er floppet faelt, er i benaevnte slutspil, hvor Bengals er røget ud i første runde i samtlige syv forsøg.

Optimister­ne vil pege på, at Lewis har gode forudsaetn­inger for at vende udviklinge­n i denne saeson. Foruden Dalton vender baerende kraefter som wide receiver A.J. Green, defensive end Geno Atkins og linebacker Vontaze Burfict tilbage. De får hjaelp af unge stjernesku­d som cornerback William Jackson III og running back Joe Mixon.

Mixon havde en svingende rookie-saeson, men befandt sig også bag en offensiv linje, som konsekvent var overmatche­t. Bengals gik aggressivt til vaerks i offseason for at afhjaelpe problemet. Først tradede man sig til left tackle Cordy Glenn, og siden valgte man center Billy Price i første runde af årets draft.

Håbet er, at en fornyet offensiv linje også vil give Andy Dalton tid og plads til at servicere sine receivere effektivt. Holdets selvtillid på dette punkt illustrere­s ved, at man valgte at lade Brandon Lafell forlade klubben for i stedet at give spilletid til den nye generation af receivere anført af sidste års førstevalg John Ross. Bulletiner­ne fra Bengals-lejren lyder, at Ross ser genfødt ud oven på et skadesplag­et år 1.

Og så er der pessimiste­rne. De vil pege på, at Bengals sjosker samme traette taktik på banen, som med få undtagelse­r ikke har bragt andet end middelmådi­ghed til byen. Som Dalton-brødrene måtte erkende, er selv de bedst lagte planer vaerdiløse, hvis den vigtigste skalp udebliver.

 ??  ?? A.J. Green kan levere det sublime og er under pres for at hjaelpe et kriseramt franchise.
A.J. Green kan levere det sublime og er under pres for at hjaelpe et kriseramt franchise.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark