NFL Magasinet

KAN JAGUARS GÅ HELE VEJEN MED BORTLES?

- Tekst: Peter Korsgaard

Jaguars råder over et meget staerk roster. Spørgsmåle­t er bare, om Blake Bortles er den forhindrin­g, der umuliggør, at holdet når sin første Super Bowl.

Tom Coughlin udnytter sit unikke forhold til Eli Manning og henter ham til Jacksonvil­le. Jaguars trader op i draften og snupper en af de mange staerke quarterbac­ks.

Teorierne om, hvordan Jaguars ville finde afløseren for Blake Bortles var mange i offseason. Men ingen af dem holdt stik.

I stedet forlaenged­e holdet kontrakten med Bortles og ventede indtil sjette runde af draften med at tage en quarterbac­k. Så efter alt at dømme hedder holdets startende quarterbac­k også Blake Bortles, når Jaguars 9. september sparker 2018-saesonen i gang på udebane imod New York Giants.

Eksperters kritik af Bortles har ellers vaeret nådesløs, imens Bortles’ kolleger heller ikke har holdt sig tilbage.

”Han kommer til at bukke under for presset”, lød det for eksempel fra Tennessee Titans’ Jurrell Casey inden begyndelse­n på playoff i sidste saeson. Og tallene bakkede Casey op. Bortles

har nemlig haft svaert ved at tage tøjlerne og føre sit hold tilbage i kampe, hvor det kommer bagud.

Alligevel leverede Bortles fint spil i playoff imod staerke modstander­e som Pittsburgh Steelers og New England Patriots. Måske er det årsagen til, at han fortsat er at finde på Jaguars’ roster.

Men der bliver stadig spekuleret i, hvor lang snor Bortles vil få. Jaguars står nemlig med et urimeligt staerkt defense, en styrket offensive linje og et solidt løbeangreb. Men holdets Super Bowl-vindue vil sandsynlig­vis kun vaere åbent i nogle få år, og frygten blandt pessimiste­rne er, at man spilder sin chance på en quarterbac­k, der ikke kan føre holdet hele vejen til Lombardi-trofaeet.

Optimister­ne vil på den anden side pege på Baltimore Ravens’ sejr i Super Bowl 35 som eksemplet på, at man ikke behøver at have Joe Montana eller Tom Brady for at vinde en Super Bowl. Anført af et bomstaerkt forsvar og med quarterbac­k Trent Dilfer i spidsen for et offense, der fokuserede på at løbe bolden med rookie-running back Jamal Lewis, gik Ravens hele vejen.

Lighederne mellem 2000-udgaven af Ravens, og det hold, som Jaguars sender på banen til den kommende Nfl-saeson, er slående. Spørgsmåle­t er så, om et staerkt forsvar og et solidt løbeangreb også er nok til at vinde hele dynen i nutidens kasteglade

NFL.

 ??  ?? Jalen Ramsey har selvtillid­en i orden efter et staerkt 2017.
Jalen Ramsey har selvtillid­en i orden efter et staerkt 2017.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark