NFL Magasinet

SORTE SKYER OVER INDIANAPOL­IS

- Tekst: Peter Korsgaard

Der er tvivl om Andrew Luck nogensinde bliver den samme efter sin skulderska­de, der mangler dybde på angrebet og forsvaret er blandt NFL'S dårligste. Det kan blive en lang saeson for Colts.

Hvordan har Andrew Lucks skulder det? Det spørgsmål har fyldt alt for meget alt for laenge i Indianapol­is. Skaden skete helt tilbage i spilleuge tre af 2015-saesonen imod Tennessee Titans. Luck spillede kampen til ende, men missede de naeste to kampe, inden han vendte tilbage.

Skulderen blev dog aldrig helt god, og i anden kamp af den følgende saeson brød den op igen, da Andrew Luck forsøgte at tackle Denver Broncos cornerback Aqib Talib, som havde intercepte­t Luck.

Alligevel spillede Andrew Luck saesonen faerdig, og først i januar 2017 blev skulderen opereret. Luck sad derfor ude hele sidste saeson.

Spørgsmåle­t er nu, om Andrew Luck vender tilbage til det niveau, der i hans første saesoner gjorde ham til en af NFL'S bedste quarterbac­ks, eller om Colts har gamblet hans karriere vaek ved at lade ham spille halvanden saeson med en dårlig skulder.

General manager Chris Ballard har i hvert fald gjort sit for at sikre, at skulderska­den ikke bryder

op igen. Offseason er nemlig blevet brugt på at styrke en elendig offensiv linje markant, og på papiret ligner det her den staerkeste linje, holdet har haft i lang tid.

Men spørgsmåle­t er, hvor langt en rask Andrew Luck og en forbedret offensiv linje kan baere Colts. For holdet er meget tyndt besat på flere enheder. Vaerst ser det ud på defensiven. Colts stiller godt nok med enkelte kvalitetss­pillere i forsvaret, men der er graenser for, hvor meget Malik Hooker og Jabaal Sheard kan løfte et forsvar, som hovedsagel­igt består af spillere, der ville vaere reserver på de fleste andre hold.

At Colts er i genopbygni­ngs-mode, er der vist ingen tvivl om, men det går alt for langsomt, fordi holdet ikke har villet eller kunnet hente spillere i free agency, som rent faktisk styrker rosteren. Forsvarssp­illere som Sheldon Richardson, Malcolm Butler og Ndamukong Suh ville have forbedret defensiven markant og med ligaens andet største rådighedsb­eløb, kunne Chris Ballard havde tilladt sig at overbetale en smule for et par defensive stjerner, men det er altså ikke sket.

Det ser med andre ord ikke godt ud for Indianapol­is Colts. Holdet kigger ind i en saeson, hvor de med en rask Andrew Luck bag center måske kan svinge sig op til en håndfuld sejre. Uden en helt frisk Luck kan de meget let sikre sig førstevalg­et i naeste års draft.

 ??  ?? Presset på Andrew Luck er enormt, og der er ikke megen støtte at hente fra et svagt hold.
Presset på Andrew Luck er enormt, og der er ikke megen støtte at hente fra et svagt hold.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark