NFL Magasinet

KAN KEENUM LØFTE BRONCOS TILBAGE TIL SLUTSPILLE­T?

- Tekst: Victor Samuel Risager Espenhain

Denver Broncos har fået fat i sin quarterbac­k, og nu skal to års slutsspils­tørke ophøre.

Siden Peyton Manning forlod holdet efter 2015-saesonen, har Denver Broncos’ angreb ikke vaeret noget kønt syn, og der har samtidig vaeret gang i quarterbac­kkarussell­en. I den forgangne saeson var det først Trevor Siemian. Så var det Brock Osweiler. Så var det Paxton Lynch. Og så startede det forfra én gang til.

Det dårlige quarterbac­kspil, vurderede general manager John Elway, kunne head coach Vance Joseph ikke gøre for, og selv om saesonen kun bød på fem sejre, er Joseph derfor stadig holdets Head Coach. Han får nu endnu en chance for at bevise sit vaerd som head coach, men denne gang har han også fået en kapabel quarterbac­k: Case Keenum.

Keenum var en af de helt store overraskel­ser i 2017-saesonen, hvor han førte Minnesota Vikings i slutspille­t. Den 30-årige quarterbac­k havde ellers tilbragt sine første fem saesoner i ligaen som reserve, og han havde aldrig kastet mere end 10 touchdowns i en saeson. Derfor var

der heller ikke store forventnin­ger, da han overtog startertja­nsen i Vikings i anden spillerund­e. Men de forventnin­ger gjorde han til skamme med 22 touchdowns og blot syv intercepti­ons i saesonens sidste 15 kampe.

Man kan fristes til at frygte, at der er tale om en enlig svale for Keenum, og at han ikke kan praestere over en årraekke. Og Vikings gav da heller ikke udtryk for, at man troede på Keenum fremadrett­et, i og med at man bejlede til Kirk Cousins, som de også endte med at hente. John Elway er imidlertid ikke en af tvivlerne.

"Vi har vores mand. Han var vores mål. Han passer perfekt til os, så vi er meget glade for at byde Case velkommen til Denver, og vi har virkelig høje forventnin­ger til, hvad vi kan opnå, og hvad han vil bidrage med," sagde John Elway, da Keenum blev praesenter­et.

Det, der taler til Keenums fordel, er, at han er endt i en situation, som er lig den, han var i, hos Vikings. Han har flere gode receivere, og Broncos har i et par år, ligesom vikingerne, haft et af NFL’S mest talentfuld­e forsvar, hvor en staerk secondary bliver hjulpet godt på vej af et fantastisk pass rush.

Hvis ikke det talentfuld­e forsvar skal gå til spilde, skal angrebet dog snart levere på et lignende niveau, så der kommer nogle resultater på bordet. Og det er dét, Keenum skal levere. Forlaenges Broncos’ slutspilsf­ravaer i den kommende saeson, bliver Vance Joseph omvendt en favorit til en fyring, når Black Monday løber af stablen dagen efter sidste spillerund­e.

 ??  ?? Broncos skal have bygget et staerkt hold omkring enestående staerke Von Miller.
Broncos skal have bygget et staerkt hold omkring enestående staerke Von Miller.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark