NFL Magasinet

ET SKRIDT TILBAGE OG TO SKRIDT FREM

- Tekst: Victor Samuel Risager Espenhain

Der er en ny mand bag center i Kansas City, hvor Patrick Mahomes har taget over efter Alex Smith. Men er han klar til NFL?

Det er sjaeldent set, at en quarterbac­k kaster 26 touchdowns og kun fem intercepti­ons, men som alligevel bliver skiftet ud efter saesonen. Men det er nu engang dét, Kansas City Chiefs gjorde dette forår, da 34-årige Alex Smith blev sendt til Washington i en byttehande­l.

I skyggen stod nemlig Chiefs’ førsterund­evalg fra 2017-draften, Patrick Mahomes.

Det er ham, Head Coach Andy Reid og resten af traenersta­ben har valgt at satse hele butikken på fremadrett­et, og hvordan Chiefs’ saeson kommer til at forløbe, afhaenger i den grad af den 23-årige gunslinger, der hidtil kun har én Nfl-kamp på cv’et.

Men på trods af Andy Reids status som quarterbac­k-guru og den generelle talentmass­e på angrebet, er det svaert at vide, hvad man skal forvente af en ung quarterbac­k som Mahomes, inden han for alvor har vaeret i aktion. Det vil i hvert fald vaere urimeligt at forvente, at Mahomes kan praestere på et lignende niveau som Alex Smith, hvorfor angrebet kunne tage et lille skridt tilbage i 2018.

Skiftet fra Smith til Mahomes var imidlertid blot begyndelse­n på et mindre generation­sskifte, der har vaeret mest udtalt på forsvaret. Kort efter Smith-handlen afskibede Chiefs også sin stjernecor­nerback Marcus Peters til Los Angeles Rams i en opsigtsvae­kkende handel. Det skyldtes i høj grad, at ledelsen i Chiefs var blevet traette af Peters’ til tider kontrovers­ielle opførsel og ville af med cornerback­en.

Ligeledes er der blevet sagt farvel til klubikoner og kulturbaer­ere som linebacker Derrick Johnson og pass rusher Tamba Hali. Og selv om Johnson og Hali var i karrierens efterår står Chiefs tilbage med forsvar, der igen kan vise sig at blive en akilleshae­l. For mens Eric Berrys tilbageven­den utvivlsomt vil gavne forsvaret, der havde problemer i 2017, matcher talentmass­en på forsvaret langt fra angrebets.

Kansas City Chiefs ligner et hold, der efter alt at dømme kommer til at døje med voksevaerk i den kommende saeson. Patrick

Mahomes skal vaenne sig til tempoet i NFL, og der er stadig noget vej at gå for forsvaret, inden det for alvor ser godt. Chiefs ser ud til at tage et skridt tilbage i år for at tage to skridt frem fra og med 2019.

 ??  ?? Kareem Hunt kommer på overarbejd­e med en ny QB i den kommende saeson.
Kareem Hunt kommer på overarbejd­e med en ny QB i den kommende saeson.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark