NFL Magasinet

PRES PÅ PRESCOTT

- Tekst: Jeppe Dong Abrahamsen

Efter afskeden med Dez Bryant og Jason Witten er Dak Prescott nu Cowboys' absolutte leder, men kan han levere uden dem?

Man kan anskue det, der er sket hos Dallas Cowboys i offseason, på to måder. Enten har klubben så stor tiltro til quarterbac­k Dak Prescott, at man ikke anser det som noget problem at miste offensive kapacitete­r som Jason Witten og Dez Bryant, eller også har man blot indset, at running back Ezekiel Elliott giver holdet den bedste chance for at vinde.

Faktum er i hvert fald, at Cowboys går ind til saesonen uden en decideret førsterece­iver og med fire tight ends, der i alt har grebet ni bolde for 94 yards i 29 kampe, mens Elliotts arbejdsbet­ingelser er blevet gjort nemmere af, at den i forvejen sublime offensive linje er blevet endnu bedre med Connor Williams, som Cowboys valgte i anden runde af årets draft, som ny starter på venstre guard. Kort før deadline blev center Travis Fredericks dog ramt af en alvorlig sygdom og ser ud til at misse store dele af - hvis ikke hele - saesonen.

Da årets offensive rookie skulle kåres efter 2016-saesonen, forventede de fleste, at Elliott

ville løbe med haederen på samme overlegne facon, som når han løb med laederet. I stedet vandt Prescott. Quarterbac­ken havde dog svaert ved at levere på samme høje niveau i sidste saeson, efter at Elliotts karantaene på seks kampe endelig trådte i kraft midtvejs i saesonen, hvor venstre tackle Tyron Smith desuden blev skadet.

Han fandt heller aldrig kemien med Bryant, hvilket – kombineret med wide receiveren­s monsterløn og divanykker – førte til bruddet. Derfor mener flere iagttagere da også, at Cowboys’ angreb måske er bedre stillet af, at Prescott ikke skal forcere bolden til Bryant, men i stedet har frie haender til at laese forsvaret og finde den åbne receiver eller løbe med bolden selv. Ikke mindst efter at Cowboys har besluttet at bruge endnu flere af de såkaldte ’RPOS’ (run-pass option-spil), der er designet som løbespil, men med en indbygget mulighed for at kaste. Det er quarterbac­kens ansvar at vaelge den rette løsning, og med sin atletiske

Mformåen, evner til at undvige blitz og dygtige brug af play-action har Dak Prescott allerede vist, at systemet er som skraedders­yet til ham – isaer i goal line-situatione­r.

Uanset hvilken anskuelse, der er rigtig, er ingen anden hos Cowboys dog under så stort et pres som Prescott. Måske med undtagelse af Head Coach Jason Garrett. For trods ejer Jerry Jones’ forsikring­er om det modsatte må hans tålmodighe­d snart vaere ved at vaere brugt op efter kun to ture i slutspille­t på otte år.

 ??  ?? Sean Lee er den mest rutinerede spiller på forsvaret med sine ni saesoner.
Sean Lee er den mest rutinerede spiller på forsvaret med sine ni saesoner.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark