NFL Magasinet

DER BLAESER NYE VINDE I GREEN BAY

- Tekst: Peter Korsgaard

Med ny general manager Brian Gutekunst i spidsen har Packers brugt offseason på at fikse de huller, som blev udstillet, da Aaron Rodgers’ 2017-saeson endte i utide.

Da Vikings-linebacker Anthony Barr i spilleuge seks ramte Aaron Rodgers, landede på stjerne-quarterbac­ken og braekkede hans kraveben, satte det en effektiv stopper for Rodgers’ 13. Nfl-saeson.

Men det skaebnesva­ngre hit kan vise sig at vaere en velsignels­e i forklaedni­ng. I de følgende kampe stod det nemlig klart, at Rodgers har daekket over holdets svagheder. Uden quarterbac­kens evne til at saette bunkevis af point på tavlen, blev holdets mangler udstillet.

Signalet til Packers’ praesident Mark Murphy var ikke til at tage fejl af: Gør noget med det samme – vi har ikke Aaron Rodgers for evigt. Og Murphy var ikke sen til at tage affaere. Packers’ mangeårige general manager Ted Thompson blev sat fra bestilling­en, og unge Brian Gutekunst blev forfremmet.

Og Gutekunst har set skriften på vaeggen.

Vaek er Thompsons konservati­ve tilgang til offseason. Nu er Green Bay ikke laengere et hold, der stort set udelukkend­e bygger igennem draften.

I free agency har Gutekunst hentet de to tight ends Jimmy Graham og Marcedes Lewis, defensive end Muhammad Wilkerson og en gammel kending, cornerback Tramon Williams.

Og så brugte Gutekunst draften til at hente endnu flere unge kraefter til holdets største svaghed, kasteforsv­aret.

Det smertede helt sikkert Packer-nation at vinke farvel til safety Morgan Burnett og wide receiver Jordy Nelson i offseason, men samtidig virker det til, at Gutekunst har en plan, som han ikke viger fra.

De nye vinde i Green Bay har også blaest på sidelinjen, hvor der er kommet mange nye ansigter. Vigtigst er det, at den ofte udskaeldte defensive koordinato­r, Dom Capers, er blevet skiftet ud med Mike Pettine, som var en af hjernerne bag det Jets-forsvar, der i 2009 var NFL'S bedste.

Pettine skal nu sammen med sin gamle ven fra Jets-tiden, Muhammad Wilkerson, puste nyt liv i et pass rush, som har haltet de seneste år. Og så forventer man helt sikkert, at Pettine kan tage sin store gruppe af defensive backs og skabe en secondary, der rangerer markant bedre end den 23. plads, som holdets kasteforsv­ar endte på i sidste saeson.

Hvis Gutekunsts plan virker, så kan Green Bay Packers måske nå den Super Bowl, som holdet flere gange de seneste år har vaeret meget taet på. For to Super Bowl-sejre i 26 år, hvor de startende quarterbac­ks har heddet Brett Favre og Aaron Rodgers, er slet ikke nok. Det ved Brian Gutekunst, det ved holdet og det ved dets fans.

 ??  ?? Aaron Jones kan blive den RB, der giver navnebror Rodgers hårdt tiltraengt aflastning.
Aaron Jones kan blive den RB, der giver navnebror Rodgers hårdt tiltraengt aflastning.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark