NFL Magasinet

10.000 DAGE UDEN EN PLAYOFF-SEJR

- Tekst: Peter Korsgaard

Hvis Detroit Lions skal vinde sin første slutspilss­ejr siden januar 1992, så skal holdets forsvar overpraest­ere.

Det er naesten 10.000 dage siden, at Detroit Lions vandt en playoffkam­p. Eller sagt på en anden måde – Danmark var ikke blevet Europamest­re i fodbold endnu og vores statsminis­ter hed Poul Schlüter.

Siden den januardag i 1992 hvor Detroit, anført af quarterbac­k Erik Kramer, gennemtaev­ede Dallas Cowboys, har der ikke vaeret meget jubel i Detroit i januar. Ni gange siden har holdet nået slutspille­t, ni gange har de forladt det igen efter nederlag i første kamp.

Bliver 2018 året, hvor holdet bryder forbandels­en? Kigger man på den offensive side af bolden, så vil Lions i hvert fald også i den kommende saeson blive et hold, der kan finde ud af at saette point på tavlen. Holdet råder stadigvaek over en af NFL'S bedste quarterbac­ks i Matthew Stafford samt nogle yderst solide wide receivers.

Og nu ser det også ud til, at Lions endelig har fået det løbespil, som Stafford har manglet. I sine 128 kampe i Lions-uniformen har quarterbac­ken

blot syv gange oplevet, at en running back har løbet for over 100 yards. Men med Legarrette Blount og rookie Kerryon Johnson på holdet bør det tal stige i den kommende saeson.

Problemet er bare, at Lions’ defensiv fortsat er ekstremt tynd. Det virker til, at man laegger alle sine forhåbning­er hos ny head coach Matt Patricias taktiske evner. Man håber simpelthen på, at Patricias defensive playbook er så overlegen, at Lions selv med et beskedent spillermat­eriale kan få succes.

Og hvis nogen kan leve op til den forventnin­g, er det Matt Patricia. I sin tid som defensiv koordinato­r for New England Patriots formåede hans forsvar flere gange at levere på et markant højere niveau end forventet. Det bedste eksempel på det er

2016-saesonen, hvor Patriots’ defense hovedsagel­igt bestod af spillere, som andre klubber ikke kunne bruge. Alligevel endte forsvaret som ligaens 8. bedste og var en medvirkend­e årsag til, at holdet stod med endnu en Super Bowl-ring, da saesonen var slut.

Hvis Matt Patricia og Detroit Lions kan lave samme nummer i den kommende saeson, så kan holdets sejrstørke i playoff meget let ende til januar. Men det er et meget stort ’hvis’, og meget tyder på, at Lions stadigvaek er mindst en offseason vaek fra at have en roster, som kan gøre sig gaeldende i den sjove ende af slutspille­t.

 ??  ?? Kan Stafford veksle godt spil til en playoffpla­ds i middelmådi­ge Detroit?
Kan Stafford veksle godt spil til en playoffpla­ds i middelmådi­ge Detroit?
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark