NFL Magasinet

FALCONS ER KLAR TIL REVANCHE

- Tekst: Victor Samuel Risager Espenhain

Atlanta Falcons kan mønstre et af NFL’S mest komplette hold og ligner et hold, der er klar til at revanchere Super Bowl-nederlaget fra 2016.

Efter den historisk gode 2016-saeson døjede Atlanta Falcons - som så mange andre tabere - til en vis grad med de notoriske Super Bowl-tømmermaen­d i 2017-saesonen. Resultater­ne var ikke så dårlige som Carolina Panthers' året før, og Falcons nåede trods alt Divisional Round, men spillet på banen var langtfra lige så overbevise­nde som året før.

Det var primaert det eksplosive og kreative angreb, Falcons havde haft i 2016-saesonen, der led, efter at den offensive koordinato­r, Kyle Shanahan, forlod Atlanta til fordel for Head Coach-tjansen i San Francisco 49ers i sommeren 2017. Det største problem for quarterbac­k Matt Ryan og kompagni var at få bolden de sidste meter ind i end zone. Under Shanahans afløser, Steve Sarkisians, ledelse gik angrebet fra at score historiske 33,8 point per kamp i 2016 til blot at snitte gennemsnit­lige 22,1 point per kamp i 2017.

Talentmass­en på angrebet er imidlertid ikke blevet mindre siden 2016-saesonen, og man har sørget for at holde fast i nogenlunde den stamme,

der var i 2016. Denne sommer har man blandt andet sørget for at holde på quarterbac­k Matt Ryan i årene fremover. MVP’EN fra 2016 blev NFL’S bedst betalte spiller, da han skrev under på en femårig kontraktfo­rlaengelse, som sikrer ham en gennemsnit­lig årsløn på 30 millioner dollar. Ud over Ryan er navne som Julio Jones, Devonta Freeman og Mohamed Sanu stadig profiler.

Men det er ikke kun offensiven, der kan vaekke skraek og raedsel hos resten af NFC Southmands­kaberne. Falcons har efterhånde­n også et af NFL’S bedste forsvar, hvor unge spillere som Grady Jarrett, Vic Beasley Jr., Deion Jones og Keanu Neal kun bliver bedre i de kommende år.

Det efterlader Head Coach Dan Quinn og resten af traenersta­ben med et af NFL’S staerkeste og mest komplette hold, og det er svaert at finde et svagt punkt. Hvis den offensive koordinato­r Steve Sarkisian får angrebet til at praestere bedre end i 2017-saesonen, ligner Falcons favoritten til at snuppe NFC South-titlen - hvis ikke til at gå hele vejen til Super Bowl.

 ??  ?? Matt Ryan jagter 2016-formen.
Matt Ryan jagter 2016-formen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark