NFL Magasinet

SUPER BOWL-VINDUET ER PIVÅBENT I LOS ANGELES

- Tekst: Kenneth Jensen

Fornuftige valg i draften de senere år og en aggressiv tilgang til free agency og ikke mindst trades betyder, at Los Angeles Rams er en favoritter­ne til at vinde NFC.

Nogle hold bygger naesten udelukkend­e via draften. Nogle bruger i højere grad free agency. Andre hold både drafter løs og bruger masser af penge i free agency. Og så er der mandskaber, der kombinerer de to ting og samtidig er super aggressive i forsøget på at trade sig til bedre spillere. Et sådan hold er Los Angeles Rams, der på kort tid er blevet et af de bedste mandskaber i NFL.

Aaron Donald, Todd Gurley, Lamarcus Joyner og Cooper Kupp er blandt de seneste fem års valg, hvor de to førstnaevn­te er deciderede superstjer­ner i NFL.

Og når man samtidig har draftet en udmaerket quarterbac­k i Jared Goff, der er på en billig rookie-aftale, åbner det Super Bowl-vinduet på vid gab. Isaer hvis man er aggressiv. Og det har Les Snead, general manager, og Sean Mcvay, head coach, vaeret denne offseason.

I sidste saeson vandt Rams NFC West, men allerede i wild card-runden blev holdet af Falcons sendt hjem. Den erfaring fik ledelsen til at

handle og trade for Brandin Cooks i Patriots og de to cornerback­s Marcus Peters og Aqib Talib i henholdsvi­s Chiefs og Broncos.

Det får Rams til på papiret at se farlige ud. Ikke kun på grund af et godt roster, men også fordi holdet i traener Sean Mcvay har en nytaenker.

Blandt andet løste han i sidste saeson gåden omkring quarterbac­k Jared Goff, der har de fysiske kvaliteter, men savner koldblodig­hed. Det gjorde den 32-årige traener ved at sikre, at Goff ikke skulle koncentrer­e sig om så meget andet end at kaste bolden. Ved at få angrebet til at stille sig hurtigt op ved line of scrimmage i spilsituat­ioner, kunne Mcvay nå at se, hvordan forsvaret stod og derved kalde et spil, der passede til forsvaret. Samtidig kunne han i øret fortaelle Goff, hvad han skulle holde øje med. Der bliver slukket for mikrofonen 15 sekunder før, spillet senest skal saettes i gang, så det kraever fart og koldblodig­hed at få det til at lykkes. Det er ventet, at Mcvay fortsaette­r med at kalde spillet på samme måde denne saeson.

Både Rams’ forsvar og angreb ser styrket ud nu, og running back Todd Gurley kan igen se frem til at spille en nøglerolle.

Et usikkerhed­smoment er naturligvi­s, hvordan de nye folk falder til. Marcus Peters er en fantastisk spiller, men han har også bagage med fra Chiefs. Men Rams tror, de kan håndtere Marcus Peters, og den kommende saeson vil vise, om Rams’ aggressive tilgang til saesonen var den rette strategi.

 ??  ?? Todd Gurley viste sig i 2017 frem som en af ligaens mest eksplosive RB'S.
Todd Gurley viste sig i 2017 frem som en af ligaens mest eksplosive RB'S.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark