NFL Magasinet

THE LEGION OF WHOM

- Tekst: Kenneth Jensen

Seattle Seahawks har taget hul på et nyt kapital. Bag center er det stadig Russell Wilson i spidsen for holdet, men vaek er grundstene­ne i det Seattle-forsvar, der vil blive husket som et af de bedste forsvar i NFL’S historie.

Det er seks år siden, at Seahawks-safety Kam Chancellor var med i et radioprogr­am, hvor lytterne blev opfordret til at give Seattles secondary et kaelenavn. Allerede dengang kunne man fornemme, at der var noget specielt på vej. Kam Chancellor, en brutal safety. Earl Thomas, en sidelinje til sidelinje safety. Richard Sherman, en fantastisk cornerback. Og Brandon Browner, en hård hund på cornerback. Lytterne døbte Seattles secondary for the 'Legion of Boom', og det navn blev billedet på den kaempe succes, hele forsvaret og hele holdet skulle få i de efterfølge­nde år, der blandt andet bød på sejr i Super Bowl 48. Selv om Browner blev til Maxwell, Maxwell til Lane og Lane til Griffin, har de tre andre startere holdt fast gennem årene. De var ledere på et forsvar, der vil blive husket som et af de bedste i NFL’S historie.

Men alt har en ende, og nu er det slut med Pete Carrolls fantastisk­e forsvar. 'The Legion of Boom' er passé. I stedet er det blevet til the

Legion of Whom. For ingen ved, hvor forsvaret nu står.

Sherman er blevet cuttet. Chancellor ikke clearet efter en alvorlig nakkeskade, og det betyder, at han indstiller karrieren. Thomas er ikke mødt op i training camp, fordi han vil have en ny kontrakt. Det er en reel mulighed, at han bliver tradet. Samtidig har Cliff Avril indstillet karrieren, og Michael Bennett er blevet tradet.

Dermed blaeser nye vinde i Seattle, der i sidste saeson missede playoffs for første gang i seks år. Head coach Pete Carroll skal have bygget et forsvar op på ny, og det kommer han formentlig til at gøre med Bobby Wagner, linebacker, som lederen og alfahannen. Der er nogle unge, spaendende navne på forsvaret som Shaquill Griffin og Nazair Jones, men det bliver et år, hvor angrebet afgør, hvor langt Seattle kan komme. Og om det er et playoff-mandskab.

I quarterbac­k Russell Wilson har holdet en fantastisk spiller, der kan kaste og løbe selv. Men han har brug for hjaelp – i sidste saeson skulle han skabe alt, alt for meget selv. Problemern­e på angrebet er det samme som i de senere år: Kan Seattle beskytte Wilson? Kan holdet løbe bolden? Kan den offensive linje skabe huller, som running backs kan udnytte? Det var der store problemer med i sidste saeson ,og det skal ganske enkelt blive bedre i denne saeson, ellers kan Seattle Seahawks og the Legion of Whom glemme alt om playoffs.

 ??  ?? Seahawks taerer på Russell Wilson i disse år.
Seahawks taerer på Russell Wilson i disse år.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark