Premier League Magasinet

JONAS LÖSSL

- TEKST: CHRISTIAN NORDENSKJO­LD

Efter blot ét år i Mainz er Jonas Lössl endt i Premier League på en lejeaftale, hvor han skal stå på mål for oprykkerne Huddersfie­ld. Det ser den danske landsholds­målmand meget frem til.

Danskerbes­tanden i Premier League er, i skrivende stund, blevet udvidet med hele fire spillere i løbet af sommeren, da Mathias 'Zanka' Jørgensen og Jonas Lössl begge er skiftet til oprykkerne Huddersfie­ld, der i forvejen havde Philip Billing i truppen. Desuden er Andreas Christense­n nu en del af Chelseas førstehold efter to år på leje i Borussia Mönchengla­dbach.

For Jonas Lössl er det endnu et skridt frem i udlandskar­rieren, der begyndte i franske Guingamp i Ligue 1, inden han kom Mainz sidste sommer. Med skiftet til 'The Terriers' er det lykkedes for Lössl at opfylde en af sine helt store drømme.

”Det bliver fedt at prøve det hele. Det er jo det største på rigtig mange punkter. Det kan jeg allerede maerke nu. Selvom jeg kom til et utroligt profession­elt setup i Mainz, fik meget med derfra og mødte gode mennesker i klubben, så er det bare endnu større her. Selvom det er Huddersfie­ld, kan jeg maerke, hvor meget profession­alisme der er i klubben. Så er det også bare fedt at få lov til at udleve sin drøm. Få lov til at spille på den største scene og teste sit eget niveau der. Traeneren sagde noget meget klogt i dag, om at de fleste fodboldspi­llere føler, at de bare skal have en chance. Det er det eneste, man vil bede om. Den har jeg nu, og det glaeder jeg mig virkelig meget til,” siger Lössl, da Premier League-magasinet ringer et par dage efter, at skiftet er gået igennem.

Danmark har en god målmandstr­adition i Premier League med legendaris­ke Peter Schmeichel, mens også Thomas Sørensen og selvfølgel­ig Kasper Schmeichel i Leicester har markeret sig. Det er da også den tidligere Manchester United-målmand, som Lössl husker fra det Premier League, han fik set i opvaeksten.

”Nu ville jeg gerne kunne sige, at jeg har haft en eller anden hjerteklub, men det har jeg faktisk ikke. Jeg har aerligt talt ikke set så meget fodbold, da jeg var dreng. Skulle jeg vaelge et hold, ville det vaere Manchester United, fordi mine bedste venner så dem. Så havde de også en vis dansker, der også havde noget indflydels­e. Ikke da jeg var helt lille, men da jeg var lidt aeldre, hvor han begyndte at bevaege sig mod karrierest­oppet.”

27-årige Lössl kommer med erfaring fra to af Europas fem største ligaer, men for den tidligere FC Midtjyllan­d-målmand kan det ikke blive større end at spille i England.

”Det synes jeg ikke. Selvfølgel­ig er der nogle kaempe klubber rundt omkring i Europa i de forskellig­e lande, men det kan ikke blive større end Premier League overordnet. Det mener jeg ikke, det kan. Det har altid vaeret det største for mig i hvert fald. Der er jo ikke nogle ligaer, hvor niveauet er så højt i hele ligaen. Det mener jeg i hvert fald ikke.”

Premier League følges bredt af folk fra hele verden både på stadion og i i fjernsynet, men Lössl har ikke kigget i kampprogra­mmet og udvalgt de kampe, som han ser mest frem til at spille.

”Jeg ser sgu frem til alle kampe herovre. Jeg glaeder mig allermest til den første kamp, vi skal spille ude mod Crystal Palace. Den ser jeg helt sindssygt meget frem til. De andre kampe er jeg slet ikke begyndt at overveje endnu,” forklarer Lössl, der kommer på andre tanker, da udsigten til at spille på Anfield, Old Trafford, Wembley og så videre bliver naevnt for ham.

”Det kick jeg har fået ud af at spille på store stadioner i Paris, Marseille, Dortmund og de andre steder, taenker jeg enten bliver det samme eller endnu bedre herovre. Så det glaeder jeg mig helt vildt meget til. Det kan ikke rigtig beskrives, hvordan det er at stå foran den slags publikum. Om de hepper på en eller ej, så er det bare det, man gerne vil.”

 ??  ?? 06
06
 ?? FOTO: RITZAU/GONZALES PHOTO CITYPRESS2­4 ??
FOTO: RITZAU/GONZALES PHOTO CITYPRESS2­4

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark